Nasveti

Prostovoljno pred poroto: Koliko jih je lahko v zvezi?

Uredništvo
22. 11. 2023, 06.00
Deli članek:

"Parterja imam rada in se bojim, da če mu bom odrekala njegove fantazije, ne bova ostala skupaj. Kaj pravite vi, lahko zveza preživi, če je eden svinger, drugemu pa ni za te stvari?"

Profimedia
fotografija je simbolična

Imate tudi vi nevšečnost, ki bi ji radi prišli do dna s pomočjo porote? Porotnikom pišite na: Revija Jana, Vevška cesta 52, 1260 Ljubljana Polje ali na e-naslov: jana@media24.si, s pripisom Prostovoljno pred poroto.

"Letos je partner praznoval okroglo obletnico in darilo si je lahko izbral sam. Rekla sem mu, da si lahko zaželi karkoli, da sem mu na voljo. Na podoben način sva se obdarovala že kdaj prej, si izpolnila kakšno skrito fantazijo in je bilo vedno zelo prijetno, take stvari so naju še bolj povezale. Letos pa me je partner presenetil, želel je obiskati svingerski klub. Ampak obljubo sem mu dala, imel je okrogel rojstni dan, in sem prikimala. Začudeno sem tudi ugotovila, da o teh stvareh veliko ve, poznal je klube, vedel, kako se prijaviš na njihovo zabavo … Ležerno, kolikor sem lahko, sem ga povprašala, od kod mu vse to znanje, in menda ga z njim zasipa sodelavec, dolgoletni svinger … Tako dva šla res na njihovo zabavo. Ne bom o podrobnostih, a kar se mene tiče, je bilo prvič in zadnjič. Prizadeta pa ugotavljam, da s partnerjem ni tako. Že tam sem videla, da je zelo užival. Izkušnjo si želi ponoviti, pravi, da tudi brez mene, da itak ne gre za ljubezen, ampak za seks, da to na naju ne bo vplivalo. Meni pa ne grejo iz glave prizori s tiste zabave, kaj je počel, s kom … Razumsko bi še sprejela razliko med telesno in duševno platjo ljubezni, srce pa pravi, da kjer sta dva, za tretjega ne sme biti prostora. Parterja imam rada in se bojim, da če mu bom odrekala njegove fantazije, ne bova ostala skupaj. Kaj pravite vi, lahko zveza preživi, če je eden svinger, drugemu pa ni za te stvari?"

- Neja

Odgovore porotnikov si lahko preberete v reviji Jana,  št. 47, 21. november, 2023.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!