Nasveti

Kako celulit premagujejo zvezdnice?

jk
12. 8. 2023, 05.00
Posodobljeno: 12. 8. 2023, 12.25
Deli članek:

Znebiti se celulita – znanstvena fantastika. Kako pa potem uspeva zvezdnicam? Vsaka ima svojo skrivnost, na katero prisega. Sliši se sila preprosto ...

Shutterstock
Suho krtačenje, telovadba in obilica špinače

Proticelulitne kreme in suho krtačenje

Victoria Beckham povsem verjame v učinkovitost krem in losjonov proti celulitu. Manekenka Miranda Kerr pa v boju proti celulitu prisega na redno suho krtačenje, ki temeljito odstrani odmrle celice, naredi kožo prožno in čvrsto ter izboljšuje pretok limfne tekočine in krvi.

Shutterstock
Suho krtačenje

Špinača redno na jedilniku

Za igralko in pevko Jennifer Lopez se zdi, da pozna skrivnost večne mladosti. Kot pravi sama, pa gre za moč lecitina, sestavine v hrani, ki topi odvečno telesno maščobo. Njena prehrana je bogata z lecitinom, in to velja za vse dnevne obroke: zajtrk, kosilo in večerjo. Obilo lecitina je denimo v špinači. Za še več učinka posipa svoje solate z lanenim semenom.

Tudi nekdanja manekenka Claudia Schiffer stavi na prehrano, ki pripomore k mladostnemu videzu. Na njenem krožniku je veliko zelenjave, rib, avokada in citrusov, ki nadomestijo sladko sadje. Pije pa tudi paradižnikov sok in zeliščne čaje.

Najhitrejša rešitev – samoporjavitvena krema

Vplivnica Kim Kardashian se zaveda, da se celulita ne da na hitro odpraviti. Zato se poleti zateče kar v svoj najljubši salon za porjavitev brez sonca. Samoporjavitvena pena z zlatim sijajem perfektno prikrije celulit, poroča. Medijem je razkrila, da ima po njeni uporabi vedno občutek, da so njene noge bolj napete in privlačne. To je njen recept za takojšnje povečanje samozavesti.

Nadaljevanje prispevka si preberite v reviji Jana, št. 32, 8. avgust, 2023.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju!