Nasveti

Iz babičine shrambe: Slana rulada z bučkami

Metka McCully Žigon
6. 8. 2023, 05.00
Deli članek:

Poleti, ko je bučk na pretek, iz njih pripravljamo številne jedi. Tale bučkina rulada je izvrstnega okusa, vendar je prav preprosta za pripravo. Postrežemo jo lahko kot predjed ali skupaj z mešano solato za lahko večerjo ali prigrizek. Poda se tudi kot priloga k jedem z žara. Kdor varčuje, lahko losos v nadevu nadomesti s sesekljanim drobnjakom ali peteršiljem. Recept: METKA MCCULLY ŽIGON foto: SHUTTERSTOCK

Shutterstock
Slana rulada z bučkami

Sestavine

Za testo

·         4 bučke

·         4 jajca

·         50 g moke

·         sol, poper po okusu

·         po želji lahko še sesekljan peteršilj in/ali riban sir

Za nadev  

·         300 g kremnega sira 

·         100 g prekajenega lososa

Priprava
1. Bučke naribamo in posolimo ter damo na cedilo, da spustijo vodo. Medtem v skledi razžvrkljamo jajca, dodamo moko, sol in poper. Bučke stisnemo še z rokami, da izločijo čim več vode, in jih vmešamo v jajčno maso.

2. Pekač obložimo s peki papirjem in maso z bučkami enakomerno razporedimo po celotni površini. Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinjah Celzija 20 minut, nato vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladi na sobno temperaturo.

3. Priprava nadeva je preprosta. Losos zrežemo na manjše koščke in zmešamo s kremnim sirčkom. Nadev namažemo na ohlajeno bučkino testo in zvijemo v rulado. Za kakšno uro ali čez noč damo v hladilnik, da se vse ohladi in okusi povežejo.

4. Pred serviranjem zrežemo na centimetrske rezine in ponudimo za predjed.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju!