Nasveti

Kako pa kaj tam spodaj?

Jana
2. 7. 2009, 14.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Intimni deli našega telesa vsekakor potrebujejo posebno nego, sploh če ste morda občutljivi in vas občasno ali redno srbijo ali pečejo.

Na tržišču se pojavljajo novi in novi izdelki za intimno nego. Zakaj sploh potrebujemo posebna mila, kreme in osvežilne robčke ter zakaj ne zadostujejo običajna, univerzalna sredstva?

- Naše telo je narejeno tako, da zna vsak njegov del po naravi skrbeti sam zase in tudi vsaka sluznica ima dobro obrambo pred mikroorganizmi ter drugo nečistočo. Vendar pa vsi vemo, da ob današnjem tempu življenja ter ob higienskih standardih ne moremo več dopustiti, da bi se naše telo čistilo samo od sebe.

- Intimni deli našega telesa vsekakor potrebujejo posebno nego, sploh če ste morda občutljivi in vas občasno ali redno srbijo ali pečejo. Morda delate napako in se prevečkrat umivate. Tudi to ima lahko zelo škodljive učinke, saj s prepogostim umivanjem načnete ravnovesje svoje nožnične sluznice.

- Še posebej pridejo intimna mila ali robčki prav dejavnim ženskam, ki se ukvarjajo s športom, na potovanju in med menstruacijo ter pred spolnostjo in po njej. Tako same kot njihovi partnerji se bodo verjetno veliko bolje počutili, če bodo čiste in urejene.

- Pri intimni negi se torej izogibajte običajnim milom, parfumom, dezodorantom in vsemu, kar vsebuje alkohol. Pazite tudi, da z umivanjem ne pretiravate. Enkrat do dvakrat na dan bi moralo ob običajnih dnevih popolnoma zadostovati.