Nasveti

Ura ni več njen gospodar

Andreja Comino
15. 7. 2009, 10.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

»Kakšen čudovit občutek je, če te v roke vzamejo resnični lepotni strokovnjaki, je po Janini preobrazbi povedala Danica Ljubič iz Iga pri Ljubljani.

Danica Ljubič iz Iga pri Ljubljani je ena tistih žensk, ki jim v pokoju ni dolgčas. Vsak dan ima toliko opravkov, da ji zmanjkuje časa za vse, kar si želi storiti. Eden prijetnejših dogodkov je bilo lepšanje na Janini preobrazbi. »Kakšen čudovit občutek je, če te v roke vzamejo resnični strokovnjaki, ki znajo poudariti tvojo lepoto!« je bila navdušena Danica

Devetinpetdesetletna Danica je bila rojena na Reki, njena mama je bila Italijanka, oče pa Hrvat iz Gorskega Kotarja. Bil je oficir in zaradi tega se je družina veliko selila. »Premeščali so ga na Vrhniko, v Koper in nazadnje v Ljubljano, tam je ostal, saj sem začela obiskovati  šolo,« se spominja. Po poroki in rojstvu sina so živeli v stolpnici v Ljubljani in se želeli preseliti bliže naravi. Pred 18 leti so našli hišo v tretji podaljšani fazi na Igu. »Okolica je bila prečudovita, hiša pa ne predraga, zato smo se hitro odločili za nakup,« je povedala Danica, ki je po poklicu prometni inženir in je do pred štirimi leti, ko se je upokojila, delala kot referentka v podjetju za zunanjo trgovino.

»Odkar sem upokojena, sem zacvetela. Ura ni več moj gospodar. Veselim se dnevov, saj jih lahko preživljam tako, kot sem si od nekdaj želela – v miru se zbudim, si skuham kavo, preberem časopis, nato pa naredim načrt, kako bom preživela dan. Veliko sem z vnukoma, otrokoma mojega edinca, ki ju vozim na obveznosti in hodim iskat v šolo, dva- do trikrat na teden pa grem v Ljubljano. Parkiram na obrobju mesta in se z zložljivim kolesom odpeljem do središča, kjer grem na tržnico in po opravkih.« Dnevi ji hitro minevajo v delu okrog hiše, dvakrat na teden hodi še na telovadbo. Pozimi rada smuča, poleti kolesari. Veliko časa preživi na morju, saj imajo v Premanturi prikolico.
Danica je urejena gospa, ki ne gre nikoli ven nenaličena. »Frizerja imam v Kranjski Gori, kjer imamo apartma. Tako konec tedna, namenjen oddihu, izkoristim tudi za lepšanje,« se je zasmejala. Frizerka jo vsakič pobarva drugače, rada pa ima različne oblike – od paževske do kratkih las. Na preobrazbi se je povsem prepustila našim strokovnjakom in nestrpno čakala, kako jo bodo spremenili in polepšali.

Nasvet frizerke in mojstrice ličenja
Danica je imela zelo temne lase z močnimi rdečimi prameni. Frizerka Jasna ji barve ni mogla spremeniti drugače, kot da jih je najprej posvetlila, nato pa pobarvala v dveh rjavih odtenkih. Postrigla jih je v razgibano, resasto in rahlo asimetrično pričesko.
Mojstrica ličenja Bojana je Danici najprej nanesla tekoči puder, s čimer je prekrila nepravilnosti in skrila tudi kakšno manjšo gubo, nato pa ji je poudarila obrvi v istem odtenku, kot ima novo barvo las. Vek ji ni pretirano poudarjala, bolj se je posvetila trepalnicam, saj podaljšane z maskaro na videz povečajo oči. Lica ji je osvežila z rožnato barvo, ustnice pa našminkala s ciklamno.

Stiliranje: Tanja Skok
Ličenje: Bojana Zmazek
Pričeska: Jasna Javor za Frizerstvo Jasna Ljubljana, Oblačila: Marks & Spencer

Za gostoljubje se zahvaljujemo Srednji frizerski šoli Ljubljana.