Nasveti

Piščanec po italijansko

Jana
24. 11. 2009, 09.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Kosilo z okusom po Sredozemlju

Za 4 osebe
Priprava: 25 minut
Pečenje: 75 minut

Sestavine: 75 g mesnate prekajene slanine (pancete) * 1 žlica masla * 1 čebula * sol * poper * 2 žlici sesekljanega peteršilja * 3 kosi opečenca (brez skorje, narezanega na kocke) * 1 piščanec (1,5 kg) * 100 g piščančjih jeter * mleta sladka paprika * 2 žlici olivnega olja * 2 bučki * 1 jajčevec * 2 rdeči papriki * 75 g črnih oliv * 2 vejici rožmarina.

Priprava: Pečico segrejemo na 200 stopinj. Pripravimo nadev. Slanino narežemo na kockice in jo v ponvi na maslu popečemo, da izpusti maščobo. Dodamo olupljeno, na grobo sesekljano čebulo in jo popražimo, da postekleni. Solimo, popramo in dodamo narezana piščančja jetra, peteršilj ter kockice kruhove sredice. Premešamo, na hitro pogrejemo in odstavimo. Piščanca oplaknemo, popivnamo do suhega in natremo z mešanico soli, popra in paprike. Napolnimo ga z nadevom. Premažemo ga z olivnim oljem in damo v pekač. Postavimo v pečico in pečemo približno 40 minut. Zelenjavo umijemo, očistimo in narežemo. Naložimo jo v pekač okrog piščanca, dodamo tudi olive in rožmarin. Pečemo še 30 minut. Med pečenjem polivamo piščanca s sokom, ki se izteče v pekač. Piščanca razkosamo in ponudimo z nadevom in zelenjavo.