Nasveti

Ajdova juha s smetano

Jana
4. 11. 2009, 15.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Lahko je tudi del martinove pojedine.

Sestavine: 300 g krompirja + 4 žlice ajdove kaše + 4 žlice kisle smetane + 30 g masla + 2 stroka česna + 1 čebula + 1 žlica moke + majaron + kis + sol + poper.
Priprava: Krompir olupimo, ga narežemo na kocke in skuhamo v slani vodi. Na maslu prepražimo sesekljano čebulo. Potresemo jo z moko, zarumenimo, razredčimo z vodo in prilijemo h kuhanemu krompirju. Začinimo s poprom, z majaronom in s sesekljanim česnom. Juho nato pretlačimo, po potrebi razredčimo in prevremo. Dodamo kislo smetano in dobro premešamo. Nazadnje dodamo še kuhano ajdovo kašo. Juho lahko po želji tudi rahlo okisamo.