Nasveti

Juha iz rdeče pese

Jana
20. 11. 2009, 14.23
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Po receptu kulinaričnega mojstra Slavka Adamljeta.

Za 4 osebe
Sestavine:
100 g čebule + 700 g rdeče pese + 20g masla + 800 ml zelenjavne juhe + 2 kisli jabolki + 4 žlice limoninega soka + sol + poper + 20g sveže naribanega hrena + 4 žlice bučnega olja.
Priprava: V posodi na maslu prepražimo narezano čebulo, ki ji dodamo peso, narezano na centimeter velike kocke. To zalijemo z jušno osnovo in kuhamo 20 minut. Dodamo jabolka, ki smo jih olupili in narezali na rezine. Juho in limonin sok zmiksamo. Solimo, popramo in precedimo. Tako pripravljeno juho ponudimo s sveže naribanim hrenom, ki ga potresemo po vrhu, in jo še pokapamo z bučnim oljem.

Juho iz rdeče pese je posebej za Jano po svojem receptu pripravil kulinarični mojster Slavko Adamlje, ki vodi Gostilno Hana na Viču v Ljubljani.