Nasveti

Čokoladni rogljički

Jana
12. 12. 2009, 00.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Rogljički so lahko tudi dobrodošlo sladko darilo.

Za 30 piškotov
Priprava: 15 minut
Hlajenje: 30 minut
Pečenje: 10 minut

Sestavine: 125 g moke * 100 g mletih mandljev * 100 g zmehčanega masla (ali margarine) * 60 g sladkorja * 1 rumenjak * 1 žlička nesladkanega kakava v prahu * papir za peko.

Priprava: Moko, mlete mandlje, zmehčano maslo, sladkor, rumenjak in kakav v prahu pomešamo in zgnetemo v gladko testo. Testo zavijemo v folijo in damo za 30 minut v hladilnik, da počiva. Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Od testa jemljemo za oreh velike koščke in jih med dlanmi zvaljamo v svaljke, te pa oblikujemo v rogljičke. Polagamo jih na pekač, prekrit s papirjem za peko. Pekač damo v vročo pečico na srednjo rešetko in piškote pečemo 10 minut.

Nasvet: Rogljički so lahko tudi dobrodošlo sladko darilo. Da so še privlačnejšega videza, jih s koncema potopimo v staljeno temno ali belo čokolado. Zložimo jih v lično posodo, okrasimo s pentljo ali smrekovo vejico in izročimo obdarovancu.