Nasveti

Piščanec s pehtranovo omako

Jana
20. 4. 2010, 13.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Nekoliko drugačen, a slasten okus.

Za 4 osebe
Priprava: 10 minut
Pečenje: 15 minut

Sestavine: 1 šalotka * 1 strok česna * 30 g masla * 1 žlica moke * osminka litra perutninske juhe (iz kocke) * 2,5 dl sladke smetane * pol šopka svežega pehtrana * sol * poper * ščep sladkorja * limonin sok * 4 piščančji prsni fileji * 1 žlica olja.

Priprava: Šalotko olupimo in na drobno sesekljamo. Česen olupimo in prerežemo. Na maslu in šibkem ognju steklasto prepražimo šalotko in česen. Česen odstranimo. Dodamo moko, jo razmešamo in svetlo popražimo, nato pa prilijemo vročo juho in smetano. Med mešanjem in na šibkem ognju kuhamo od 2 do 3 minute. Osmukamo pehtranove lističe in jih sesekljamo. Zamešamo jih v smetanovo omako. Omako solimo, popramo, začinimo s sladkorjem in z malo limoninega soka. Piščančje fileje solimo in popramo. Na vročem olju jih pečemo od 12 do 15 minut, najprej z ene, nato še z druge strani. Ko so pečeni, jih po sredini zarežemo in ponudimo s pehtranovo omako.

Nasvet: Za prilogo ponudimo krompir v kosih z maslom in s svežim, sesekljanim peteršiljem.