Nasveti

Zelenjavna bistra juha

Jana
3. 5. 2010, 08.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Krožnik vitaminov.

 
Za 4 osebe
-Sestavine:
1 čebula + 5 dag surovega masla + 2 korenčka + polovica gomolja zelene + 1 rdeča paprika + 1 majhna bučka + 1 manjša glava cvetače + 1 majhna glava brokolija + sol + poper + peteršilj + malo parmezana
-Priprava: Čebulo olupimo, jo sesekljamo in popražimo na maslu. Dodamo umit in narezan korenček ter umit in narezan gomolj zelene ter vse skupaj pražimo eno minuto. Dodamo še na koščke narezano papriko in pražimo še kakšno minuto na majhnem ognju. Solimo in popramo. Zalijemo s približno litrom vode. Dodamo umito in na cvetke natrgano cvetačo ter narezano bučko. To kuhamo toliko časa, da se zelenjava zmehča, a ni razkuhana. Nato dodamo še umit brokoli, razlomljen na manjše kose, in vse skupaj še malo pokuhamo. Juho ponudimo z naribanim parmezanom in sesekljanim peteršiljem.