Nasveti

Losos v pršutu s pečeno zelenjavo

Jana
5. 5. 2010, 08.27
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Okuisno presenečenje za večerjo s prijatelji.

Za 4 osebe
-Sestavine:
4 fileji lososa (približno 80 dag) + zavitek kuskusa (lahko polnozrnati) + 8 rezin pršuta + 30 dag paradižnika + 2 bučki + 10 dag črnih oliv brez koščic + sol + poper + malo surovega masla + olivno olje + svež peteršilj
-Priprava: Kuskus skuhamo po navodilih proizvajalca. Lososu odstranimo koščice in kožo. Fileje lososa nato malo posolimo in zavijemo v pršut. Paradižnike umijemo, jih zrežemo na četrtine in posolimo. Bučke očistimo, zrežemo na 0,5 centimetra široke kolutke in solimo.
V pekač zložimo fileje lososa, paradižnike, bučke in olive. Vse skupaj pokapljamo z olivnim oljem in popramo ter solimo. V pečici, že prej segreti na 220 stopinj Celzija, pečemo od 10 do 15 minut.
V kuskus zamešamo maslo, ga solimo in damo na krožnik. Nanj položimo pečen losos in vse skupaj obložimo s pečeno zelenjavo. Za okras posujemo z nasekljanim peteršiljem.
Nasvet: file lososa v pršutu lahko ponudimo tudi z rižem ali s krompirjevim pirejem.