Nasveti

Mornarske

Polona Jamnik
31. 7. 2010, 00.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Črte so naložba. Varna in absolutna. V njih boste zelo modni, zelo poletni. Neverjetno, kako všečne so. Modro bele gredo v jesen.

Črte so naložba. Varna in absolutna. V njih boste zelo modni, zelo poletni. Neverjetno, kako všečne so. Modro bele gredo v jesen.

Mornarske so ene same, izpeljank poznamo nešteto. Širokih, ozkih, pokončnih, ležečih. Mornarske so privlačne, ker se jih drži vonj po svobodi, uporništvu, punku, poletju in morskih razbojnikih. Slednji so mornarsko majico spremenili v kultni kos.

Odsevajo svobodnjaškega duha, pariški šik in slog mestnih nomadov. Damski klasiki v hipu odvzamejo zatohlost in ostrino. Položite jih pod zdravniško bel direktorski komplet.
Modne brvi jih obožujejo. Pomenijo uniformo, so sestavni del temeljne garderobe, v istem zamahu dišijo po cenenem in visoki modi hkrati. Gredo z vsem mogočim. S tistim, kar je hudo zapeto, večernim, jeansom, vsem.

Letošnje poletje jih je predstavilo v kombinacijah iz tanjših in bolj prosojnih materialov, v slogu visoke mode z nojevim perjem, bleščicami, dodatkom čipke in s plastenjem. Tu velja manj je več. 

Kontrast bele z modro je nabit z energijo, učinkuje mehko in sveže.
S črtami zarišete silhueto takšno, kot si jo želite. Pokončne vas bodo stanjšale, vodoravne razširile. Črte so sijajno ozadje. Učinkujejo dramatično. Z nakitom, zlato in srebrno bodo ženske in romantične.