Nasveti

Mehiška juha s koruzo in piščancem

Jana
26. 7. 2010, 12.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Teden poletne mehiške kuhinje.

 (SOPA DE MAIZ)

Za 4 do 6 oseb
Sestavine: 350 g koruze (iz konzerve) + 0,5 l goveje juhe + 2 dl sladke smetane + 150 g piščančjih kock + nariban sir + sol + poper + mleti koriander + mleta paprika (za piščančje meso) + rdeča omaka salsa.

Priprava: Segrejemo govejo juho, ji dodamo koruzo, smetano, začimbe po svojem okusu. To s paličnim mešalnikom sesekljamo. Kuhamo toliko časa, da jed postane gostljata. Medtem na olivnem olju prepražimo piščančje kocke, jih solimo ter rahlo začinimo s papriko. Piščančje kocke porazdelimo po skodelicah. Prelijemo jih z juho. Nariban sir z rokami oblikujemo v kroglico in jo postavimo na sredino skodelice. Na kepico sira dodamo eno čajno žličko rdeče salse.