Nasveti

Tortiljin čips s piščancem in sirom

Jana
27. 7. 2010, 12.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Teden poletne mehiške kuhinje

(TORTILLA CHIPS CON POLLO)
Predjed
-Sestavine: vrečka tortiljinega čipsa (izberemo okus po želji) + 100 g piščančjega fileja + sir načo + nariban sir + mleta paprika + paprike jalapeno.
-Priprava: Piščančji file narežemo na poljubno velike kocke ali trakove, če so nam ti ljubši, ter na olivnem olju popražimo in začinimo s soljo in mleto papriko. Na krožnik stresemo polovico vrečke tortiljinega čipsa in ga enakomerno porazdelimo po krožniku. Po njem posujemo prepražene piščančje kocke. Z žlico po krožniku enakomerno porazdelimo sir načo, nariban sir in sesekljane paprike jalapeno. Postopek ponovimo še enkrat. Krožnik z jedjo nato postavimo v mikrovalovno pečico za približno minuto in pol oziroma po želji.