Nasveti

Polnjena tortilja s piščancem

Jana
28. 7. 2010, 12.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Teden poletne mehiške kuhinje

 (CHIMICHANGA DE POLLO)

-Sestavine: 1 zavitek pšeničnih tortilj + 200 g piščančjega fileja + 350 g koruze + 1večja rdeča paprika + 1 zelena paprika + 1 rumena paprika + 1 manjša čebula + 200 g naribanega sira + sol + poper + mleta paprika + mleti čili + 1 lonček kisle smetane + 2 dl sladke smetane + mleta kumina + mleti koriander + polovica kocke sira feta + rdeča omaka salsa.
-Priprava: Piščančji file narežemo na kocke, ki naj bodo čim manjše. Prepražimo jih na olivnem olju in začinimo. Papriko in čebulo narežemo na trakove in zmešamo s koruzo, naribanim sirom in popraženimi piščančjimi kockami. Nadev nato zvijemo v tortiljo, kot bi zavijali palačinko, in postavimo v pekač. S paličnim mešalnikom nato zmešamo kislo in sladko smetano, sir feta, kumino ter koriander, kar imenujemo tudi bela salsa, in namažemo po polovici tortilj. Na drugo polovico tortilj namažemo rdečo omako salsa.
Na vrhu posujemo s sirom ter jed v pekaču postavimo v pečico, da se približno 30 minut peče pri 160 stopinjah Celzija.
Postrežemo z rižem ali ocvrtim krompirjem.