Nasveti

Pikantna solata s tabaskom

Jana
29. 7. 2010, 12.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Teden poletne mehiške kuhinje

 (ENSALADA DIABLO)
Glavna jed
-Sestavine: 2 glavi radiča + 100 g koruze + 1 limona + 100 g piščančjega fileja + 1 večja rdeča paprika + sir načo + bela omaka salsa (kisla in sladka smetana, sir feta, kumina in koriander) + paprike jalapeno + rdeči tabasko.
-Priprava: Radič očistimo in ga narežemo na trakove. Pustimo si štiri lepe liste radiča za posteljico. Papriko narežemo na trakove ter zmešamo z radičem in koruzo. Pokapamo z limoninim sokom in premešamo. Na servirni krožnik postavimo štiri lepe liste radiča in jih napolnimo z mešanico solate. To po plasteh prelivamo s sirovo belo omako salsa. To pomeni, da kisli in sladki smetani, siru feta, kumini in koriandru primešamo še načo sir, če želimo.
Piščančje fileje narežemo na trakce, prepražimo jih v ponvi in med praženjem pokapamo s tabaskom. Še vroč, popečen piščančji file damo na solato in vse skupaj posujemo s sesekljanimi paprikami jalapeno. Zraven postrežemo štručko kruha.