Nasveti

Zdrobov puding z breskvami

Jana
17. 8. 2010, 13.23
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Sveže breskve lahko nadomestimo z vloženimi breskovimi polovicami.

Za 2 osebi
Priprava: 15 minut
Kuhanje: 15 minut

Sestavine: 0,5 litra mleka * ščepec soli * 80 g pšeničnega zdroba * 2 jajci (zelo sveži) * 80 g sladkorja * 250 g breskev * kanec limoninega soka * 1,5 žlice sladkorja v prahu * 1 žlica sesekljanih pistacij ali mandljev * nastrgana bela čokolada.

Priprava: Pristavimo mleko, ga osolimo in pustimo, da zavre. V mleko vsipamo pšenični zdrob in ga gladko razmešamo. Na šibkem ognju in med mešanjem kuhamo nekaj minut, toliko, da se zdrob kašasto zgosti. Odstavimo in pustimo, da se nekoliko ohladi. V zdrobovo kašo zamešamo rumenjaka. Iz beljakov stepemo čvrst sneg in vtepemo sladkor v prahu. Z metlico za stepanje umešamo čvrsti sladki sneg v še vročo zdrobovo kašo, da dobimo rahel zdrobov puding. Napolnimo ga v dva modela, oplaknjena z mrzlo vodo, in pustimo, da se ohladi. Breskve za nekaj trenutkov potopimo v vročo vodo, da lupina odstopi, oplaknemo jih z mrzlo vodo in olupimo. Nato jih razpolovimo in jim odstranimo koščico. Narežemo jih na krhlje in pokapljamo z limoninim sokom. Primešamo sladkor v prahu in pustimo stati nekaj minut. Zdrobov puding zvrnemo na krožnik in obložimo z breskovimi krhlji, okrasimo z nastrgano belo čokolado in posipamo s pistacijami ali z mandlji. Ponudimo ohlajeno.

Nasvet: Recept je uporaben vse leto, saj lahko sveže breskve nadomestimo z vloženimi breskovimi polovicami.