Nasveti

Špageti s pečeno zelenjavo

Jana
23. 8. 2010, 13.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Za 4 osebePriprava: 30 minutKuhanje: 50 minut Sestavine: 4 velike, rdeče paprike * 500 g svežih zrelih paradižnikov * 3 rdeče čebule * 1 glavica česna * 125 ml balzamičnega kisa * 60 ml olivnega olja * 2 žlički na grobo mlete soli * 2 žlički sveže mletega popra * 500 g rezancev * 100 g sveže naribanega parmezana * 100 g črnih oliv.

Priprava: Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Paprike prerežemo na polovico, očistimo jih semenja in belih notranjih kožic. Paradižnike in čebulo prerežemo na polovico. Česnove stroke odluščimo z glavice in olupimo. Zelenjavo porazdelimo v enojni plasti v velik pekač. Prelijemo z balzamičnim kisom in oljem ter posolimo in popramo. Rahlo premešamo. Pekač postavimo v vročo pečico in pečemo zelenjavo 50 minut. Pustimo, da se ohlaja 5 minut, nato damo vse skupaj v mešalnik ali kuhinjski strojček ter sesekljamo v gladko kašo. Po okusu dosolimo in popramo. Ko je zelenjava že skoraj pečena, skuhamo špagete v veliki kozici vrele osoljene vode. Kuhane špagete, ki so še čvrsti pod zobmi, odcedimo na cedilu. Prelijemo jih z omako iz pečene zelenjave. Primešamo olive in parmezan ter po okusu dodamo še malo popra.