Nasveti

Ocvrti zrezki s šunko in sirom

Jana
22. 9. 2010, 09.54
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Jedi se reče tudi cordon bleu.

 

Za 4 osebe
Priprava: 35 minut
Kuhanje: 15 minut

Sestavine: 4 na tanko odrezani zrezki (svinjski, puranovi ali piščančji) po 150 g * sol * poper * 4 rezine kuhane šunke * 4 rezine ementalskega sira * 2 jajci * od 2 do 3 žlice mleka * moka za paniranje * 150 g drobtin * 3 žlice olja * 3 žlice masla; * poleg tega: 600 g kuhanega krompirja v oblicah * 1 čebula * 1 šopek peteršilja.

Priprava: Kuhani krompir olupimo in narežemo na rezine. Čebulo olupimo in na drobno sesekljamo. Peteršiljeve listke osmukamo in na drobno sesekljamo. Zrezke oplaknemo in popivnamo do suhega. Drugega za drugim vložimo med dve plasti prozorne folije in potolčemo z dnom manjše kozice, da so enakomerno ploščati ter tanki. Zgornjo stran zrezkov solimo in popramo. Vsak zrezek obložimo z rezino šunke in rezino sira. Nato zrezek preganemo na polovico in na robu spnemo z zobotrebcem ali dvema. Jajci razžvrkljamo z mlekom. Polnjene zrezke solimo in popramo. Povaljamo jih v moki, povlečemo skozi razžvrkljano jajce in nazadnje povaljamo v drobtinah. V ponvi segrejemo žlico olja in žlico masla. Na maščobi zapečemo narezani krompir. Dodamo čebulo, solimo in popramo. Krompir pražimo na srednje močnem ognju 10 minut, da zlato porjavi. Vmes ga obrnemo z lopatko, vendar počakamo, da se najprej zapeče skorjica. V drugi ponvi segrejemo preostalo olje in maslo. Na zmernem ognju cvremo na maščobi panirane zrezke z vsake strani od 4 do 5 minut. Praženemu krompirju primešamo sesekljani peteršilj. Ponudimo k ocvrtim zrezkom.