Nasveti

Sočni ramstek s krompirjem v foliji

Jana
17. 2. 2011, 12.29
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Za mesoljubce.

Sestavine: 2 ramsteka po 200 g + 2 žlici masla + 1 strok česna + 2 žlici gorčice + sol + poper + 2 velika krompirja + 100 g polnomastnega jogurta + 4 žlice kisle smetane + 3 vejice drobnjaka + sol
Priprava: Najprej pripravimo krompir. Umijemo ga in pod tekočo vodo skrtačimo s krtačko. Krompir osušimo in vsakega posebej zavijemo v alufolijo. Pečico segrejemo na 200 stopinj C in ga na srednji mrežici pečemo 80 minut.
Ko je pečen, ga ne do konca prepolovimo in vanj položimo nadev, ki smo ga pripravili iz jogurta, kisle smetane, drobnjaka in soli. V foliji ga položimo nazaj v izključeno pečico, da ostane topel, in se lotimo priprave mesa. Tudi postrežemo ga kar v foliji.
Iz sesekljanega česna, gorčice in popra naredimo marinado, s katero premažemo meso. V ponvi segrejemo maslo, in ko je zelo vroče, na njem spečemo zrezka. Na vsaki strani pečemo največ 4 minute, odvisno od tega, koliko zapečeno meso imamo radi. Tik pred koncem pečenja solimo.