Mnenja

Prostovoljno pred poroto: Mama zapravlja za nepotrebne neumnosti

Uredništvo
12. 7. 2023, 06.00
Deli članek:

Mama bralke Erike veselo nakupuje prehranska dopolnila. Erika se jezi, saj meni, da teh izdelkov ne potrebuje. Pa mama? No, ja, ona ima o tem svoje mnenje ...

Dreamstime
Prehranska dopolnila

Imate tudi vi nevšečnost, ki bi ji radi prišli do dna s pomočjo porote? Porotnikom pišite na: Revija Jana, Vevška cesta 52, 1260 Ljubljana Polje ali na e-naslov: jana@media24.si, s pripisom Prostovoljno pred poroto.

"Moja mama, stara je 68 let, zelo rada kupuje izdelke iz televizijske prodaje. Hvala bogu ne vsega povprek, njena »specialnost« so prehranski dodatki. Ki pa sploh niso poceni in ki jih sploh ni malo. Ko človek pogleda njen kuhinjski pult, je kot lekarna v malem. Pri kupovanju sploh ni selektivna, ne razmišlja o tem, kaj bi morda res potrebovala – pa po mojem ne potrebuje nič, ker nima nobenih omembe vrednih zdravstvenih težav – ampak jo vodijo besede oglaševalcev, ki se po njenem spoznajo na te zadeve in zagotovo ne prodajajo mačka v žaklju. Enkrat ji bo že prišlo prav. Nekaj stvari pa redno jemlje: kolagen, selen, Q10, vitamin D, glukozamin, resveratrol. Kot sem že napisala, po mojem nič od tega ne potrebuje. Zadnjič sem tako tudi sama naletela na TV-oglas enega od podjetij, katerih izdelke mama kupuje, in se kar pošteno zamislila. Dva njihova izdelka namreč krepko presežeta sto evrov, in to zavojček, ki zadostuje za en mesec. Koliko potem mama plača za vse? Pa sploh ni naivna ženska, ki bi se jo dalo z lahkoto prepričati o vsem, zato sploh ne razumem, kaj jo tako obseda pri teh prehranskih dodatkih. Malo sem se že poskušala z njo pogovoriti o tem, pa mi je kar hitro zaprla usta z besedami, da je to njen denar in da je pač na stara leta začela vlagati tudi vase. Vse lepo in prav, privoščim ji vse najboljše, a hkrati sem prepričana, da za omenjene neumnosti zmeče stran preveč denarja in da res ne potrebuje toliko izdelkov. In zdaj vas prosim za nasvet, kako naj ji to dopovem. Hvala!"

- Erika

Odgovore porotnikov si lahko preberete v reviji Jana, št. 28, 11. 07. 2023

Profimedia
Fotografija je simbolična.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju!