Mnenja

Prostovoljno pred poroto: Zelo pomembna malenkost

Uredništvo
28. 6. 2023, 04.00
Deli članek:

'Naj ženske (in nekateri moški) govorijo, kar hočejo, ampak zame velikost, dolžina, debelina, kakor komu drago, so pomembne,' je odločna bralka Vanja. Pa preverimo, kaj natanko jo pesti.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Imate tudi vi nevšečnost, ki bi ji radi prišli do dna s pomočjo porote? Porotnikom pišite na: Revija Jana, Vevška cesta 52, 1260 Ljubljana Polje ali na e-naslov: jana@media24.si, s pripisom Prostovoljno pred poroto.

"Naj ženske (in nekateri moški) govorijo, kar hočejo, ampak zame velikost, dolžina, debelina, kakor komu drago, so pomembne. Štejem jih malo čez štirideset, med pandemijo sem se razšla s partnerjem in sem samska. Ne iščem zveze, ne bežne ne resne, sem pa odprta za vse možnosti. Do zdaj so bile to enonočne avanture, dve, tri, ne veliko. Nedavno pa sva spet trčila skupaj z nekdanjim sošolcem iz srednje šole. Vedno sva se odlično razumela, res sva na isti valovni dolžini, všeč so nama enake stvari, enaka muzika, imava zelo podoben pogled na svet, rekla bi mu kar moja sorodna duša. Pred leti, ko sva že končala šolo, sva se zapletla, a ni trajalo dolgo. Zvezo sem prekinila jaz; medtem ko so bile stvari na vseh področjih idealne, so bile v postelji katastrofalne, razlog pa en sam – pri spočetju ga je bog obilno obdaroval, tam doli je pa kar preveč varčeval, in to me je motilo takrat in me še zdaj. Tudi nedavno sva namreč spet pristala med rjuhami, in čeprav se zelo trudi in poskuša na vse mogoče načine kompenzirati svoj primanjkljaj, zame to preprosto ni dovolj. Prijateljice, vse po dolgih letih zakona zdolgočasene in nezadovoljne, mi pravijo, da čez nekaj let to ne bo več pomembno, da se bom seksu na daleč izogibala in da bo pomembneje, da se bova razumela, ne pa prepirala zaradi seksa, tako kot se one z možmi, ki bi radi, one so pa brez volje in energije. Ampak jaz pa želim uživati zdaj, ne pa razmišljati o tem, kaj bo čez 15 let. Čeprav po drugi strani si pa z lahkoto predstavljam, da bi bila na stara leta z njim. Kaj se pa vam zdi pomembnejše? Hvala vam za odgovore."

- Vanja

Odgovore porotnikov si lahko preberete v reviji Jana, št. 26, 27. 06. 2023

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju!