Mnenja

Prostovoljno pred poroto: Sestra hodi z mojim bivšim

Uredništvo
31. 5. 2023, 05.00
Deli članek:

'Težava, ki jo imam, se bo morda komu zdela banalna in brezzvezna, zame je pa velika, sploh ker zadeva moj odnos do sestre," pripoveduje bralka Lucija.

Dreamstime
Fotografija je simbolična

Imate tudi vi nevšečnost, ki bi ji radi prišli do dna s pomočjo porote? Porotnikom pišite na: Revija Jana, Vevška cesta 52, 1260 Ljubljana Polje ali na e-naslov: jana@media24.si, s pripisom Prostovoljno pred poroto.

" Ta namreč hodi z mojim bivšim fantom. Z njim sva bila skupaj dve leti, od mojega 19. do 21. leta. Imela sem ga res rada, on pa se je sčasoma začel odmikati in nazadnje rekel, da so se njegova čustva do mene ohladila in da je za oba bolje, da greva vsak po svoje. Takrat mi je bilo zelo hudo, čeprav sem pa po drugi strani že nekaj mesecev slutila, da se z njim nekaj dogaja. Zdaj, po dobrem letu in pol, pa se- stra, ki je od mene starejša dobri dve leti (z mojim bivšim sta isti letnik), konč- no pripelje domov fanta, za katerega smo že nekaj časa vedeli, da ga ima, in izkaže se, da je to moj bivši. Zelo sem bila šokirana. Ko sva bila skupaj, je bil veliko pri nas in se dobro razumel z vso mojo družino. Zdaj razmišljam, da se je morda že takrat začelo kaj plesti med njima. S sestro si nisva pretirano blizu, nisva prijateljici, sva se pa vedno lahko zanesli druga na drugo. Zdaj pa mislim, da mi je takrat speljala fanta, in ji to zamerim. Težko mi je ob njiju in jima kar ne morem privoščiti sreče, sploh ker do tega fanta še gojim ro- mantična čustva. Za povrh že načrtujeta, da bosta skupaj najela stanovanje, omenja se poroka, ker sta takooooo zelooooo zaljubljena. Vem, da moje lju- bosumno razmišljanje in čutenje nikamor ne vodita, pomagati si pa ne znam. Kako naj po vašem sprejmem, kar se dogaja, ker se mi zdi pomembno, da družina skupaj drži? Srce, po drugi strani, pa tudi ne laže. Res mi je kar hudo. Hvala za vsak nasvet."

- LUCIJA

Odgovore porotnikov si lahko preberete v reviji Jana, št. 22, 30. 05. 2023.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju!