Ljudje

Najlepša ženska na svetu ima celulit in »šlaufke« okoli pasu

TINA NIKA SNOJ
10. 1. 2024, 05.00
Deli članek:

Ashley Graham, slavna ameriška manekenka in televizijska voditeljica, je bila pred kratkim okronana za najbolj seksi žensko na svetu. V izboru 100 najbolj vročih moške revije Maxim je za sabo pustila imena, kot so Margot Robbie, Emily Ratajkowsky, Beyonce, Rihanna, Taylor Swift in druge super lepotice. In ne, Ashley Graham ni popolna 25-letnica brez vsake gube in grama maščobe. Ashley ima 36 let, tri otroke, celulit in »šlauhe« okoli pasu. Je model za velike številke in zagovornica pozitivne samopodobe.

Shutterstock
Ashley Graham

Ashley Graham je nesporna kraljica oblin in svež veter v modni industriji. Je prva dama baročnih oblin, ki je kdaj krasila naslovnico Maximovih vročih 100 – te z glasovanjem izberejo bralci. Ob njeni zmagi so v reviji zapisali: »Njena osebnost je prav tako sijoča kot njene modno barvite kopalke. Samozavest te postavne krasotice je nalezljiva in navdihujoča, kar dokazuje, da lepota prihaja v vseh oblikah in velikostih. V svetu, kjer je veliko predolgo kraljevala velikost nič, nas Ashley opominja, da skrivnost, kako stereotipe premagati, ni le v tem, da sprejmete svoje obline, temveč da se cele sprejmete takšne, kot ste. Ona ni samo model, je gibanje.«

Shutterstock
Ashley Graham

Glas drugačnih

Ashley Graham se je skozi leta uveljavila kot ena najvplivnejših osebnosti v modni industriji in aktivistka za spodbujanje pozitivne samopodobe. S svojo samozavestjo, lepoto in strastnim zagovarjanjem bolj vključujočih standardov lepote je postala navdih za mnoge. Njena pot do uspeha ni bila lahka. Čeprav jo je že pri rosnih 14 letih v nakupovalnem središču opazil modni agent in vpeljal v modni svet, se je kot dekle z oblinami morala neprestano boriti proti tradicionalnim lepotnim normam ter stereotipom, da je lepo le vitko žensko telo. Lahko bi preprosto shujšala in se uklonila vatlom modne industrije. A se je odločila ostati zvesta sebi in se boriti za bolj vključujoč svet, saj lepota ni ena sama. Bori se še danes, in to uspešno.

Ashley je prva manekenka s konfekcijsko številko 48, ki je krasila naslovnico prestižne športne revije za kopalke Sports Illustrated Swimsuit Issue. Pisalo se je leto 2016 in ta fotografija je bila v modnem svetu nič manj kot revolucionarna. Z njo je modna industrija končno vsaj nekoliko podprla sporočilo, da so vse oblike lepe in vredne. Sporočilo, ki ga Ashley Graham širi, odkar je prvič stopila pred fotografski objektiv. Aktivno se bori proti retuširanju fotografij ter spodbuja realnost in naravno lepoto. Ustanovila je lastno linijo spodnjega perila in kopalk, imenovano Swimsuits for All, ki ponuja seksi in drzne kopalke vseh velikosti. Svojo osebno zgodbo pa je delila v knjigi, v kateri govori o težkih trenutkih in mnogih ovirah, ki jih je morala premagati, ter spodbuja bralce k ljubezni do lastnega telesa in sprejemanju samega sebe.

Nadaljevanje prispevka si lahko preberete v reviji Jana, št. 2., 9. januar, 2024.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!