Ljudje

Janina velika preobrazba: (Začasno) slovo od skromnosti

Andreja Comino
20. 4. 2023, 10.13
Posodobljeno: 25. 4. 2023, 14.28
Deli članek:

Janjo Kebe je na našo preobrazbo prijavila njena direktorica, menila je namreč, da je čas, da se malo pocrklja. 'Dobro je vedela, da se sama zagotovo ne bi.'

Mateja Jordovic Potocnik
Janja Kebe prej in potem

Ličenje: Manca Maselj

Stilistka: Brigita Potočki /MJZ Fashion

Kozmetika: Christian Dior

Lasna kozmetika: LITERAM Care line

Pričeska: Literam terapevtki Nataša in Špela Učakar za LITERAM INSTITUTE  Salon Piskar, Miševa 1, Domžale

Obleka: Cherry Monday Boutique, Ljubljana

Nakit: Lunca, Ljubljana

»Bila sem vzgojena tako, da sem se vedno posvečala drugim, skrbela, da domačim in bližnjim ni nič manjkalo ter so bili zadovoljni. Njihovo zadovoljstvo me je izpolnjevalo in osrečevalo. Glede na to, da sem nedavno praznovala abrahama, je moja direktorica menila, da je čas da se malo pocrkljam. Prijavila me je na vašo preobrazbo. Dobro je vedela, da se sama zagotovo ne bi,« je povedala Janja Kebe iz okolice Cerknice. In ker je, malo za šalo, malo zares, šefe treba ubogati, se je skromna Janja z veseljem podala na novo pustolovščino. Po direktoričinih navodilih si je vzela čas zase in se pustila razvajati.

Janja je zaposlena kot delovni inštruktor v varovani enoti doma upokojencev. »Starejši so mi blizu, rada sem z njimi, še posebej ljudje z demenco, ki potrebujejo dodatno skrb in pozornost,« je povedala. Prihaja iz Notranjske in si nikoli ni želela živeti kje drugje. V teh koncih je že zelo zgodaj spoznala moža. »Stara sem bila petnajst let in zgodila se nama je ljubezen na prvi pogled. Spoznala sva se v podjetju, kjer sem kot dijakinja lesarske šole imela prakso, on pa je bil tam zaposlen. Ko sem ga zagledala, sem vedela, da bo pravi. Niti preveč truditi se mu ni bilo treba. Očarale so me njegove samozavest, odgovornost, prijaznost ... Skratka, bil je in je še človek na mestu. Starši so mislili, da naju bo minilo, ker sva bila tako mlada, pa še k vojakom je moral, vendar sva vse to zdržala in sem tudi po tridesetih letih od poroke še vedno enako navdušena nad njim,« je zatrdila Janja, ki je pri 23 letih rodila dvojčici. Najprej je delala v proizvodnji, čez čas pa si je zaželela spremembe kariere. Ko sta bili hčerki nekoliko večji, je dokončala šolo za bolničarko, postala je medicinska sestra. 

Janjino celotno zgodbo si lahko preberete v reviji Jana, št. 16, 18. 04. 2023.

Mateja Jordovic Potocnik
Janja Kebe pred preobrazbo

Nasvet frizerke in mojstrice ličenja

»Žal sebe dajem bolj na zadnje mesto. Vse pride prej na vrsto, potem (šele) jaz ... Pa tudi nisem človek, ki bi se ravno veliko posvečal sebi,« je frizerkama zaupala Janja. Vse življenje ima kratke črne lase. Frizerki sta ji jih želeli posvetliti, vendar žal ni šlo. Edini možni odtenek je bil modročrn. Spremenili pa sta ji obliko pričeske. Oblikovali sta ji modno in svežo pomladno frizuro. Mojstrica ličenja Manca Maselj pa se je na Janjinih vekah poigrala z rožnatim senčilom in ga  »uokvirila« s črnim kajalnim svinčnikom ter črno maskaro. Podobo je zaokrožila z rožnato šminko na ustih.

Mateja Jordovic Potocnik
Janja po preobrazbi