Ljudje

Luka Jezeršek osebno: Pijte, jejte in dobro se imejte!

K.B.
12. 4. 2023, 04.15
Deli članek:

Njegov popolni trenutek sreče je z družino oziroma s prijatelji na jadranju, najbolj pa ga razjezi nespoštljivost, tako v zasebnem kot tudi v poslovnem življenju.

POP TV
»Bodi človek in se obnašaj primerno funkciji, ki ti je bila zaupana.«

Luka Jezeršek, eden od treh sodnikov v priljubljenem kuharskem šovu MasterChef, ki ga že mesec dni spet spremljamo na POP TV, in eden izmed štirih bratov, ki skupaj uspešno vodijo podjetje z dolgotrajno družinsko tradicijo, pravi, da bi na sebi spremenil to, da bi večkrat znal reči ne.

Katera vaša lastnost vam v življenju najbolj pomaga?

Odprtost, ljudskost, dostopnost. Ljudje, ki me poznajo samo preko televizije, mi velikokrat rečejo, da v zasebnem življenju nisem tako strog. Da sem čisto normalen. Zelo rad sem tudi v vlogi gostitelja.

Katera lastnost pa vas najbolj moti pri drugih ljudeh?

Nadutost, da se človek pretvarja, da je nekaj, kar ni. Bodi človek in se obnašaj primerno funkciji, ki ti je bila zaupana.

Če bi lahko karkoli spremenili pri sebi, kaj bi to bilo?

Da bi večkrat rekel ne, ne morem, ne gre. To zelo redko rečem in si nalagam delo ter odgovornosti, ki bi jih lahko prevzel nekdo drug.

Če bi imeli moč superjunaka, kaj bi spremenili?

Da se svet malo umiri. To nenehno hitenje mi gre vedno bolj na živce.

Kakšen je vaš popolni trenutek sreče?

Z družino oziroma s prijatelji na jadrnici. Žena me je navdušila nad jadranjem, in to me sedaj vleče, to je nekaj, kar imamo vsi radi.

Kdaj vam je bilo v življenju najbolj nerodno?

Zadrege so trenutne narave. Težko bi izpostavil en dogodek, jih je pa seveda v mojem življenju že nekaj bilo. Takih hudomušnih, ki gredo v pozabo oziroma se nanje spomnimo, kadar je družba dobro razpoložena.

Kako najraje preživljate svoje proste trenutke?

Na kolesu, jadranju, turni smuki …, to so športne aktivnosti. Ali z dobro družbo ob steklenici vina. Imamo pa tudi starodobnike. Otrokom sem obljubil, da za vsakega kupim en starodobnik, ki ga bodo potem dobili »v uporabo«. Urh in Japec že imata vsak svoje fičo kombi, za Sofijo pa iščemo lepega malega kultnega fička. Je pa res, da so sedaj, ko so otroci majhni, prosti trenutki povezani z njimi. Moram priznati, da sem z vsakim dnem bolj hvaležen za to, čeprav se morda zdi, da se moram kakšni stvari odreči.

Česa vas je najbolj strah?

Da bi se moji družini zgodilo karkoli slabega.

 Vabimo vas, da si nadaljevanje prispevka preberete v reviji Jana, št. 15., št. 15, 11. 04. 2023.

POP TV
Luka Jezeršek