Ljudje

FOTO: Slovenke v zakulisju

Vito Tofaj
7. 3. 2023, 05.30
Deli članek:

Objem lahko včasih, tako kot fotografija, pove več kot tisoč besed. In objemov smo v preddverju Linhartove dvorane videli nešteto.

revija Jana
Kot smo zapisali, čeprav niso zmagale, so bile vseeno vesele in so zmagovalke: Dušanka Zabukovec, Živa Ploj Peršuh, Tatjana Pirc in Erika Oblak.

Medtem ko so tehniki v Linhartovi dvorani ugašali luči, je prostor osvetlilo nešteto bliskavic, dodatno osvetlitev pa so prispevale luči na kamerah snemalcev televizijskih hiš, ki se zavedajo pomembnosti in pomena prireditve Slovenka leta. Igralka Milena Zupančič, prejemnica laskavega naslova za leto 2022, je bila še nekaj časa dobesedno razgrabljena, po izjavah za novinarje jo je lahko končno objela še hči Maša Jovanović in seveda prijatelji. Vzdušje po razglasitvi je bilo torej klasično, ampak zgodbe, ki jih na sprejemu pišejo povabljenci, so vedno lepe in radostne.

Na vsakem sprejemu je mogoče že iz izrazov na obrazih povabljencev ugotoviti, kakšna je bila prireditev in kaj menijo o zmagovalki. Četudi bi bili tiho, bi bili dovolj zgovorni iskrice v očeh in iskreni objemi. Da, objem lahko včasih, tako kot fotografija, pove več kot tisoč besed. In objemov smo v preddverju Linhartove dvorane videli nešteto.

Še nekaj nam je všeč po vsaki prireditvi Slovenke leta, namreč vedno, ampak res vedno po razglasitvi zmagovalke med preostalimi nominirankami ne opazimo in ne čutimo zavisti, nasprotno, več kot očitno se veselijo z njo in se ji klanjajo s spoštovanjem do njenih dosežkov. No, predvsem pa je na zakuski vedno dovolj časa za klepet, saj pred dogodkom vsi le nestrpno čakajo, ime katere od izjemnih dam bo izrekla urednica. Lahko zapišemo, da je bil dogodek klasična poslastica, še vsega vajeni fotografi se niso niti najmanj dolgočasili. Saj se vidi, kajne?

FOTO:  JAKA KOREN, ŠIMEN ZUPANČIČ, STANE JERKO, SAŠO RADEJ  in VITO TOFAJ