Ljudje

Z glasbo preplavil Ljubljano

Miša Čermak
2. 9. 2009, 14.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Vsem, ki so zamudili domiselni mini koncert skupine Dan D na strehi Radia Slovenija, se v Križankah obeta glasbena poslastica.

Ljudje so se ozirali navzgor, poslušali, se nasmihali, a videli niso nič. No, vsem, ki so zamudili domiselni mini koncert skupine Dan D na strehi Radia Slovenija, se v Križankah obeta glasbena poslastica: rokerji bodo tam s Simfoničnim orkestrom RTVS nažigali 13. in 14. septembra!

Skorajda ni bilo medijske hiše, ki si ne bi prišla ogledat in poslušat koncerta, napovedovanega od letošnjega maja, kot nadaljevanja odličnih koncertov, ki jih je Val 202 začel pred sedmimi leti. Na strehi radia so udarno zazvenele Prepovedane misli, besede ene od enaindvajsetih pesmi, ki jih bomo v novih, klasičnih preoblekah slišali na velikem koncertu - med njimi tudi starejše uspešnice Ko hodiš nad oblaki, Čas, Roke, Voda pa tudi Google me in najnovejšo Love song. Zahtevno aranžersko delo, glasbene preobleke torej, so zaupali petim glasbenim mojstrom: Primožu Grašiču, Roku Golobu, Milku Lazarju, Neishi in Alešu Avblju. Na obeh velikih koncertih bosta Dan D in Simfonični orkester RTVS nastopila s posebnimi gosti - Polono Kasal, Galom in Severo Gjurin, Tomijem Megličem in Grantom Austinom - in pod dirigentskim vodstvom Davida de Villiersa. »Seveda bo ta koncert nekaj ekstravagantnega, saj bo zraven osemdeset simfonikov: treme ni, je le majhna negotovost - in, jasno, užitek. Vse, kar imamo, je muzka!« pravijo odlični glasbeniki, Novomeščani, ki so osvojili Slovenijo.

Na veliko dobre glasbe bodo brezplačni vlaki vozili iz Kopra, Novega mesta in Maribora (in nazaj seveda tudi!), z vstopnico za koncert Dan 202 pa se bodo tudi obiskovalci iz drugih krajev Slovenije lahko pripeljali brezplačno!