Ljudje

Kje je Maddie?

Jana
10. 11. 2009, 14.56
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Britanska policija je objavila nov posnetek Madeleine McCann, ki naj bi spodbudil njeno iskanje. Odkar je maja 2007 deklica izginila iz počitniškega apartmaja v portugalskem letoviškem mestu, o njej še vedno ni sledu.

Britanska policija je objavila nov posnetek Madeleine McCann, ki naj bi spodbudil njeno iskanje. Odkar je maja 2007 deklica izginila iz počitniškega apartmaja v portugalskem letoviškem mestu, o njej še vedno ni sledu. Starši in preiskovalci menijo, da bodo fotografije, ki skušajo prikazati dekličin obraz pri današnji starosti, in videoposnetki zdaj šestletne Maddie lahko pripomogli k pridobitvi koristnih informacij. Zanašajo se tudi na široko uporabo interneta in pripravljenost ljudi, da bodo podatke o iskanju posredovali naprej in tako pomagali pri iskanju.
Enominutni film si je mogoče ogledati na spletnem naslovu združenja CEOP proti zlorabljanju in zaščiti otrok www.ceop.gov.uk. Narejen je v sedmih jezikih in dostopen tudi na strani Youtube.
V njem sta dva posnetka Madeleine, ki kažeta, kakšna bi lahko bila deklica pri današnji starosti. Na enem od rekonstruiranih posnetkov je temnejše poti, ker policija sklepa, da bi še vedno lahko živela nekje na območju južne Evrope ali severne Afrike. 
Preiskovalci upajo, da bodo tako spodbudili koga iz okolice ljudi, ki so si prisvojili deklico, da jih prijavi policiji. Poudarjajo, da za pomoč nikoli ni prepozno in da je treba premagati strah. Predsednik združenja CEOP obenem prosi vse, ki si ogledajo film, naj njegov naslov oziroma povezavo sporočijo naprej. Akcija namreč ni namenjena le Madeleine, marveč vsem otrokom, ki so žrtve ugrabiteljev.