Ljudje

Naj smrklja 2009 je Anja Antič

Jana
19. 11. 2009, 20.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

V nakupovalnem središču Supernova so razglasili zmagovalko izbora Naj smrklja 2009. Laskavi naslov je osvojila petnajstletna Anja Antič.

V četrtek, 19. novembra, je v nakupovalnem središču Supernova v Ljubljani potekal finalni izbor za Naj smrkljo 2009.  Laskavi naslov je osvojila petnajstletna Anja Antič.

Izbor za Naj smrkljo, ki poteka pod okriljem revije Smrklja (izdaja jo podjetje Delo Revije, d.d.), je odmeven dogodek, ki se ga mladi veselijo vse leto. Prijav je vsako leto veliko in jih v reviji Smrklja zbirajo že več mesecev pred prireditvijo. Tudi letos ni bilo nič drugače; prijavilo se je okoli 150 deklet, a le 10 jih je dobilo vstopnico za nastop na finalnem izboru.

Sklepno prireditev, ki so jo vse finalistke nestrpno pričakovale, je vodila Ota Roš, na odru pa so se ji pridružili tudi uspešna plesna gostja Nika Kljun ter glasbeni gostje Alya, Omar in skupina 4Play, ki so poskrbeli za dobro glasbeno vzdušje.

Vrhunec prireditve je bila seveda razglasitev Naj smrklje 2009. Žirijo je med 10 finalistkami najbolj navdušila  Anja Antič, ki je postala tudi Naj smrklja po izboru bralcev, naslov prve spremljevalke je osvojila Naja Rebec, za drugo spremljevalko pa je bila izbrana Kaja Vidmar.

Dekleta so ob nazivih prejele tudi lepe nagrade. Tako je Naj smrklja in Naj smrklja po izboru bralcev domov odnesla prenosni računalnik Sony Vaio NW in mini prenosni računalnik Sony Vaio W, paket izdelkov Garnier, spodnje perilo Cheek by Lisca in celoletno naročnino na revijo Smrklja. Njeni spremljevalki pa sta dobili vsaka svoj fotoaparat Fuji, spodnje perilo Cheek by Lisca ter celoletno naročnino na revijo Smrklja. Sicer pa je potrebno poudariti, da tudi ostala dekleta domov niso odšla praznih rok - vse so namreč prejele paket izdelkov Garnier ter naročnino na revijo Smrklja.

 

Finalistke za Naj smrkljo 2009:

SUZANA TULJIN IBRAIMOVA, 16 let, Ljubljana

AGATA KOCIJANČIČ, 15 let, Bled

KELLY KUZMAN, 16 let, Celje

KRISTINA PETROVIČ, 15 let, Ljubljana

NAJA REBEC, 13 let, Križ pri Sežani

ANJA ANTIČ, 15 let, Vrhnika

KAJA VIDMAR, 14 let, Ljubljana - Polje

MAIŠA TRILER, 14 let, Medvode

ANJA BAŠKOVČ, 14 let, Brežice

TINA MALAVAŠIČ,14 let, Vrhnika

Zmagovalke:

Naj smrklja 2009: Anja Antič

1. spremljevalka: Naja Rebec

2. spremljevalka: Kaja Vidmar

Naj smrklja po izboru bralcev: Anja Antič