Ljudje

Očka s talentom

Katja Božič
30. 3. 2010, 00.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

»Zmeraj sem si želel priti na oder in pokazati, da znam peti!« pravi Alen Vogrinec Vesel, komaj 22-letni očka kar sedmih otrok, ki je s svojim nastopom v prvi oddaji Slovenija ima talent navdušil Slovence. Fant res zna peti!

»Zmeraj sem si želel priti na oder in pokazati, da znam peti!« pravi Alen Vogrinec Vesel, komaj 22-letni očka kar sedmih otrok, ki je s svojim nastopom v prvi oddaji Slovenija ima talent navdušil Slovence. Fant res zna peti! Poleg tega pa nas je raznežil tudi s svojo prikupno družino, ki se mu je po nastopu pridružila na odru. In četudi ne bo zmagal, kar, pravi, tudi ni njegov največji cilj, kajti njegovo največje bogastvo je družina (ki jo je kot otrok tako pogrešal), pa si je prav gotovo na stežaj odprl vrata v svet glasbe.

Otroci in žena so bili tisti, ki so Alena spodbudili, da se je prijavil na avdicijo za omenjeno oddajo. »Tako ali tako me vse nahecajo, zaradi njih sem že tudi oblečen skočil v vodo,« se navihano smeje mladenič. Nataša, njegova žena, je vedela, kako zelo si njen mož želi prave priložnosti. Njegovi nastopi doslej so bili namreč vselej bolj lokalni, za kakšno večjo promocijo pa nikoli ni imel denarja. Njegovo otroštvo ni bilo rožnato. Zaradi slabih družinskih razmer je od svojega osmega leta živel z babico in dedkom. Vsi trije so se komaj preživljali s skromno dedkovo pokojnino, zato je mladi Alen, ko so se njegovi sošolci še brezskrbno igrali in uživali otroštvo, življenje že vzel v svoje roke. Počel je tisto, kar je najbolje znal – pel in igral. Nič čudnega, da je bil najlepši dan v njegovem življenju, ko mu je dedek kupil sintesajzer. Ure in ure je preživel ob inštrumentu in se učil pesmi.

Več v Jani št.13, 30.3.2010