Alter

Pasji boji

Stane Padežnik, astrolog
20. 2. 2018, 07.23
Deli članek:

V letu, v katero smo vstopili, se bodo vibracije predzadnje živali kitajskega zodiaka (od 15. 2. 2018 do 4. 2. 2019) prepletale z energijami planetarnega leta Venere ter numerološkega leta števila 2. Vsi si želimo, da bi se uveljavljale samo pozitivne lastnosti, žal pa bomo morali sprejeti kompletno »ponudbo«, vključno z manj zaželenimi lastnostmi.

Revija Zarja

Zagrizenemu pasjemu boju smo sicer priča že nekaj časa, med drugim boju sindikatov javnega sektorja in kulturnikov z vlado za večji košček sredstev v času dvakrat večje gospodarske rasti od evropskega povprečja,  toda v letu psa bo teh »pasjih iger« še več. Opazne bodo od zimskih do jesenskih počitnic v politiki, boju za oblast in položaje. V manjših skupnostih, družinah in partnerstvih pa bo storjeno tudi veliko škode, veliko bo razdorov, nesoglasij. Na evropski in širši svetovni ravni se bodo nekatere »igre« odvijale bolj odkrito, druge zakulisno politično, obveščevalno, diplomatsko, vojaško, tihotapsko …

Moč in talenti psov bodo sicer lokomotiva gospodarskega razvoja, prelomnega tehnološkega napredka, ne pa tudi zmanjšanja bipolarne politične razklanosti pri nas ter nerazumevanja z našo južno sosedo. Ne glede na slednje bodo vrlin polni posamezniki zmogli dosegati zavidljive rezultate v svetovnem merilu na različnih področjih. Poleg modernizacije se bodo uveljavljale tradicionalne vrednote, a v posodobljeni različici, kar bo veljalo tudi pri državnozborskih volitvah. Rivalstvo za prevlado na čelu političnih skupin (prvi primer je NSi), prevzem vlade ali vodenje lokalne skupnosti z večjim številom županov bo v letu psa toliko bolj zagrizeno.

Pazljivo v ljubezni in odnosih! Čeprav so zvestoba, vdanost in iskrenost posebno čislane lastnosti, ki jih bomo skušali negovati pri sebi in spodbujati pri drugih, bo njihovo pretirano poudarjanje pri marsikom povzročalo velike težave. Sprevržejo se lahko v svoje nasprotje, če bomo od drugačnih od sebe zahtevali izpolnitev naših pričakovanj. Nezvestobe, razdorov, spopadov, odkritih in prikritih konfliktov zaradi pasjih vrlin ne bo manj, razen pri izjemah, ki si jih bomo lahko vzeli za vzor. Zdelo se bo, da so za težave vedno krivi drugi (lastnost psa je pogosto pritoževanje in sumničavost). Za ljubezenske in druge bolečine bodo pogosto sami krivi predvsem večno zaskrbljeni, ki se bojijo biti razočarani in prevarani ter zato delajo napake.

»Pletenica« različnih vibracij in energij. Preplet lepih vibracij kitajskega leta psa, planetarnega leta Venere ter numerološkega leta števila 2 bo najbolj koristil ambicioznim, podjetnim, pogumnim, odprtim, sproščenim, svobodomiselnim, ljubečim, sočutnim! V materialnem smislu bodo največ nakopičili vsi, ki imajo že nekaj ali mnogo kapitala, drugi pa bodo imeli vsaj moralno zadoščenje, da so naredili kaj dobrega za druge, za skupnost in zase. Zadnje »pasje« kitajsko leto je bilo 2006 v planetarnem letu Lune in v letu števila 8. Gospodarski, kulturni, duhovni razvoj in razcvet so res bili izjemni, kakršne si lahko obetamo tudi z 2018 na 2019, so pa le bile razlike. 

Previdnost in srčnost bojevnika. Ker pes ne more biti mlačen, je borec, srčen bojevnik, vedno previden in zmeraj aktiven, nikoli ne popušča, vedno gre naprej, zato bo srčnih bojevnikov in skrivnostnih pesimistov med športniki, podjetniki, sindikalisti, posameznimi običajnimi ljudmi precej več. Več jih bo tudi med politiki, zato volilno leto ne bo ravno mlačno. Na mednarodni ravni ta kombinacija pasjih lastnosti ne prinaša nič kaj dobrega, zlasti ne na kriznih žariščih, od koder se valijo trume beguncev in migrantov.

Dovzetnost za krivice. Upajmo, da se govorniške sposobnosti nas in naših predstavnikov ne bodo prevečkrat izjalovile, kar je pogosta značilnost rojenih v letih psa, ki se težje izražajo, saj bi to imelo za posledico neupoštevanje naše suverenosti, našega dostojanstva in pravice, da se sami odločamo o stvareh, ki se tičejo nas osebno. V družbi, EU in drugih povezavah bi izgubili besedo.

Več v Zarji št. 8, 20. 2. 2018.