Alter

Uničimo parazite, pa bomo zdravi

Sonja Grizila
31. 10. 2017, 08.50
Posodobljeno: 2. 11. 2017, 09.01
Deli članek:

Čas hitro teče in nove ideje, tudi najnenavadnejše, se rojevajo s čedalje večjo naglico. Kaj verjeti in kaj ne? Tudi v tej reviji smo vam že večkrat namignili, kaj vse bi lahko bila podpora pri zdravljenju raka (pri tem seveda NE opuščamo postopkov uradne medicine). To pot je to terapija Clark, ki ni namenjena samo zdravljenju raka, ampak, kot trdi njena izumiteljica dr. Hulde Clark, lahko pozdravi tudi večino najhujših bolezni, izpeljemo pa jo lahko celo sami doma. Priporočljiva je tudi za otroke in živali, ki so tudi polni parazitov; ti so po prepričanju Clarkove glavni povzročitelji epidemije sodobnih bolezni.

Promocijsko gradivo
Namesto botoksa raje izberite intenzivno pomlajevalno kremo z dragoceno hialuronsko kislino.

Ponekod v tujini dobijo bolniki kar od svojega zdravnika seznam priporočene  alternative, pri nas seveda ne. Čeprav se k njej zatekajo tudi zdravniki, ko se jim zatakne. In mnogokrat ugotovijo, da jim pomaga. Eni to celo povejo naprej. Psihiatrinja, ki jo imamo med kandidatkami za žensko leta, je »priznala«, da je po številnih neuspešnih poskusih z zdravili nazadnje odpravila hude migrene – z dieto z malo ogljikovimi hidrati. Če jo prekrši, se glavoboli vrnejo. Tako pač je.

Zdravljenje in preventiva. Problem pri vseh mogočih terapijah je prav to – pričakujemo, da bomo pojedli dodeljena zdravila ali pretrpeli terapevtski postopek, potem pa bomo lahko živeli tako kot prej. In seveda kmalu z grenkobo ugotovimo, da to ne drži. Podnaslov  knjige Terapija Clark (izšla je pri založbi Primus) je – Zdravje in preventiva za vse starosti. Napisal jo je Ignacio Chamorro Balda, ki je dolga leta delal  na kliniki dr. Hulde Clark v San Diegu (Mehika), kot terapevt, ki izvaja to metodo, ima izkušnje z več kot 10.000 bolniki. V knjigi jasno, kolikor je sploh mogoče, dopoveduje bralstvu, da se je treba očistiti parazitov, ki da povzročajo 95 odstotkov bolezni, in zagotoviti telesu, da bo dobivalo manj onesnaženo gorivo, začenši z vodo. Paraziti so del nas, odkar obstajamo, vendar še pred desetletji niso imeli možnosti, da bi se brezmejno razmnožili tako kot danes ter povzročili pravo epidemijo avtoimunskih in drugih bolezni. Telo se namreč ne more samo braniti, saj je čedalje bolj polno strupov, ki jih dobimo s hrano, kozmetiko, čistilnimi sredstvi, onesnaženim zrakom in še marsičim. Kako zaboga se vsemu temu lahko izognemo? Kaj sploh so paraziti?

Kdo nas najeda? Niso vsi ljudje, ki so okuženi s paraziti, bolni, vsi bolni pa so gotovo okuženi, je zapisal avtor. Paraziti so lahko mikroskopsko majhni ali pa tudi zelo veliki (trakulja ali gliste) in jih je, še posebej tiste majhne, zelo težko odkriti, ultrazvok jih večinoma ne zazna, saj so vtkani v tkivo. Mnogih ne moremo odkriti niti s krvno preiskavo, jajčeca nekaterih odkrijemo v blatu, a ne vseh. Kot pijavka se pritrdijo na tkivo, ne potujejo po krvnem  obtoku, lahko se zaredijo v katerem koli organu, še posebej radi imajo dele telesa, kjer imunski sistem ni zelo aktiven – to pa so možgani, moški in ženski reproduktivni organi in organi, kjer je največ strupov – torej jetra, ledvice, trebušna slinavka. Paraziti nažirajo organe neposredno, hkrati jim odtegujejo hrano in vitamine, so pa tudi trojanski konj, ki v telo prinese viruse in bakterije, ki v parazitih na neki način gnezdijo. Če se torej hočemo rešiti infekcij, se je treba znebiti parazitov, trdi dr. Clarkova in dodaja, da so tudi avtoimunske bolezni, kamor sodijo multipla skleroza, luskavica, celiakija, diabetes 1 in mnoge druge, povzročili paraziti. Medicina ne ve, zakaj telo napada samo sebe, biološka medicina (dr. Clarkova je biologinja) pa že več desetletij trdi, da je vzrok primarna infekcija. Nekaj se je torej moralo zgoditi, da je imunski sistem tako razdražen. Morda sploh ne napada sebe oziroma svojih celic, ampak parazite?

Velja poskusiti? Kakorkoli že, marsikaj iz te knjige daje misliti in ni tako zelo zapleteno, da ne bi mogli tudi sami poskusiti, kakšni so učinki. Je pa treba nakupiti nekaj prehranskih dodatkov, ki jih ne bo težko dobiti, samo po spletu pobrskajte. Terapija dr. Clark je namreč znana tudi pri nas, v kakšnem centru celostnega zdravljenja boste našli tudi terapevte, ki imajo izkušnje z njo. Splet razkrije marsikaj, kar nas bo zanimalo, od tega, da je Clarkova, ki je umrla leta 2009, šarlatanka in zaslužkarica (o tem pričajo predvsem ameriški viri, saj se je farmacija z vsemi topovi spravila nanjo, da se je morala izseliti), do pričevanj, kako so ljudje po protokolih, tako namreč imenuje terapije za izganjanje parazitov in strupov iz telesa, odlično počutijo. V knjigi je naštetih kar nekaj naprav, ki so jih izdelali po njenih navodilih in jih je mogoče kupiti na spletu. O tem, ali so naprave nujne in drage, je seveda mogoče razpravljati, ne stanejo pa tisoče evrov. Ena od osnovnih je varizapper, frekvenčni generator, ki ubija patogene organizme v telesu, ne pa vseh (stane približno 240 evrov), in ga je torej treba nujno kombinirati s prehranskimi dodatki.

Skratka, če nas pestijo težave, ena od zelo zoprnih je recimo luskavica, ki večinoma ni usodna, je pa nadležna, je morda vredno poskusiti. Terapija se začne s programom čiščenja črevesja (dr. Clarkova trdi, da večina bolezni prihaja prav od tam), a se ni treba bati, da se je treba klistirati ali priklopiti na kakšen aparat. Mnogi drugih protiparazitnih programov niti ne  potrebujejo, saj že ta, osnovni, odpravi pri ljudeh, ki niso zelo bolni, večino težav.

Več v reviji Zarja, 30. oktober 2017