Alter

Se res lahko pogovarjamo z dušami umrlih?

Lara Jelen
1. 8. 2017, 06.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Kim Doucette je medij, kar pomeni, da pomaga ljudem stopiti v stik z angeli, vodniki in dušami prednikov. A ko je napočil dan, ko naj bi me vodila skozi individualno branje, me je kar malo stisnilo.

Šimen Zupančič
Kim Doucette

Ko so mi v uredništvu predlagali, da bralcem predstavim Kim tako, da bom sama izkusila, kaj počne, sem zamisel z navdušenjem sprejela. Kim Doucette je namreč medij, kar pomeni, da pomaga ljudem stopiti v stik z angeli, vodniki in dušami prednikov. A ko je napočil dan, ko naj bi me vodila skozi individualno branje, reading, kot pravi Kim povezovanju z onostranstvom, me je kar malo stisnilo. Precej pravzaprav.

Začela sem namreč razmišljati, v kaj se spuščam. O tem sem se pogovarjala s partnerjem in nekaj prijatelji in vsi, tudi tisti, ki v te zadeve sicer sploh ne verjamejo, so mi odsvetovali, da se seanse sploh udeležim. Skoraj bi srečanje odpovedala, a je bila prevelika želja po tem, da bi prišla v stik s svojim umrlim dedkom, na katerega sem bila zelo navezana. Malo je tudi pomagalo, ko me je Gorazd, ki se v imenu Kim dogovarja za srečanja (Kim je Kanadčanka in govori angleško, zato pri dogovarjanju pomaga on), potolažil, da readingi niso nikakršen bavbav in da Kim kvečjemu odstrani kakšno dušo, ki se prilepi na človeka. Prav, pa poskusimo.

Kar oni naj povedo, kar moram slišati.

Kim se mi je v trenutku, ko sem jo spoznala, zazdela zelo prijetna, svetla in iskrena oseba, tudi zelo človeška in neobremenjena. Med razlaganjem, kako potekajo njeni readingi in kaj lahko pričakujem, je jedla jabolko in bila prav nalezljivo dobre volje. »Ko spoznam ljudi, dobim o njih uvid. Včasih nekaj začutim, včasih vidim, včasih pa slišim. Redko se pri posamezniku osredotočim kar vsepovprek. Navsezadnje gre tudi za zasebnost, saj si vsak gotovo ne želi, da vidim in izvem vse o njem. Zato se osredotočim na določeno področje, ki ga človek želi obdelati z mano. Največkrat so to ljubezen, zdravje, kariera ali družina,« pojasni. Predlagala mi je, da tudi jaz povem področje, ki me zanima, ona pa bo odprla vrata mojim angelom in vodnikom, da spregovorijo skoznjo. A sem se ji odločila zadevo nekoliko zaplesti.

Čeprav sem pripravljena verjeti, da je nekaj nad nami, in to ne le nebo, še zdaleč ne nasedem vsemu in vsakomur. Verjamem le, če so dokazi zelo prepričljivi. Kim je bila torej odlična priložnost, da preverim, kako in kaj. Odločila sem se, da bom nadvse redkobesedna, niti področja, ki me zanima, ji ne bom povedala. Če lahko govori z dušami, mojimi vodniki in angeli, ji bodo ti že povedali, kaj bi mi radi sporočili, sem si mislila. Tako sem ji povedala, da me ne zanima nobeno specifično področje, da pa jo prosim, da se poveže z mojimi vodniki in jih vpraša, ali imajo kakšno sporočilo zame. Po tihem sem upala, da se bo z onega sveta oglasil dedek, na glas pa tega nisem povedala.

 V družbi angelov narave.

Kim je pred začetkom izrekla molitev, se povezala s svojimi vodniki in angeli ter jih prosila, da jo povežejo z mojimi vodniki in angeli, v pogovor pa je povabila tudi nadangela Mihaela in Gabriela, da sta poskrbela za varno povezavo in dobro komuniciranje. Opazovala sem. Zveza je bila nato očitno vzpostavljena, saj je Kim začela: »Zelo zanimivo, ob sebi imaš različne tipe vodnikov. Ali si veliko zunaj v naravi ali ob rožah? S tabo vidim veliko angelov narave, ki jim rečemo tudi vile. Ti angeli so čudoviti, ampak se zelo redko zadržujejo ob ljudeh, razen če vedo, da je človek dober in prijazen do narave. Si drugačna, gledaš na stvari iz druge perspektive. Pravijo, da si zelo povezana z rožami in drevesi – čutiš jih – tvoja vodnica mi je to povedala, ki veliko dela s tabo.«

Več v Zarji, št. 31, 1. 8. 2017