Alter

Ne nasedajte blebetanju o levičarjih in desničarjih!

Jure Aleksič
7. 3. 2017, 00.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

David Icke, zvezda svetovne konspirologije.

revija Zarja

Kariero je začel kot izjemno nadarjen golman. Pri petnajstih je pustil šolo, da je lahko branil barve Coventryja, dokler ga pri dvajsetih hud artritis ni prisilil, da kopačke za vedno obesi na klin. Potem se je uveljavil kot udaren BBC-jev športni komentator, zatem je postal eden najbolj prepoznavnih obrazov zelenih na otoku. A po seriji močnih mističnih izkušenj, ki so vrhunec doživele v šamanski seansi s sveto južnoameriško zeljo ajahuasko, je doživel osebno razsvetljenje. Sile zunaj naših dimenzij so ga obvestile, da je njegovo poslanstvo zbuditi svet. Planet Zemlja naj bi bil namreč energijski zapor – neke vrste banket za kuščarsko raso iz druge dimenzije, ki nam vlada iz sence in se ves čas mastno gosti z našo bolečino. V skladu z mističnimi napotki ni izgubljal časa in se je nemudoma spravil zbujat svet. A kaj, ko svet na tako divje poglede očitno še ni bil pripravljen! V nekaj tednih je prej ugledni obraz s politično estradne scene postal dobesedno največji britanski lipe – na vsakem koraku zasmehovani norec, ki se ni mogel sprehoditi do trgovine, ne da bi se mu kdo zarežal v obraz. A ta konkretni lipe se ni dal. Čeprav je vsakodnevni prezirljivi smeh donel več kot deset let, je ves čas raziskoval, predaval in pisal. Nepristranski opazovalec bo težko zanikal, da se je David Icke do danes razvil v resnično globokovidnega političnega analitika, ki si postavlja najbolj zahtevna vprašanja o samem ustroju resničnosti in obenem tudi odgovarja nanje. Sicer jih šteje šestdeset, a videti je, kot da z leti samo dobiva energijo. Avtor več kot dvajsetih knjig in DVD-jev sredi marca prihaja v okviru svoje tako imenovane turneje Zbudite se! v Ljubljano. Glede na spektakularno razvrednotenje vsega, na kar smo se lahko nekoč zanesli, je postal svet neprimerno bolj dovzeten za radikalnost njegovih tez. Mi pa smo v napoved tega nedvomno pestrega dogodka z njim na kratko prežvečili trenutno politično stanje.

Začela bi kje drugje kot pri Trumpu. Zdi se mi, da so številni še vedno precej zbegani zaradi samega fenomena …

Pa ne bi smeli biti! Zdaj so stvari že precej jasne. Edina dilema ostaja, česa se Trump dejansko zaveda. Sploh ni nujno, da pozna prave namene skrite roke, ki upravlja ta naš zemeljski zapor.

Edward Snowden je rekel: »Nikoli ne pozabite, da je Trump samo predsednik!«

Prav res, večina ameriških predsednikov je bila v resnici »samo predsednikov«. Razen morda očeta Busha, ki je od nekdaj mnogo više v skriti hierarhiji. Po vsem svetu je tako. Margaret Thatcher je denimo klasični primer osebe, ki ni imela kaj prida vpogleda v ozadje. A je bila pripeljana na čelo Anglije, ker se je njena gospodarska in socialna vizija tako čudovito ujela z željami skrite roke. Mislim, da bi bilo lahko s Trumpom podobno.

Zanj ste rekli, da je zaradi svojega nepoznavanja osnov politike in obenem besnečega narcisizma idealna glina v rokah manipulatorjev. Takole ste povedali: »Če bi manipulatorju izročili prazen list papirja in mu naročili, naj opiše idealnega človeka za manipuliranje, bi narisal Donalda Trumpa.«

Točno tako.

V enem zadnjih spletnih nagovorov ste se pridušali, da je Trump povsem enak potrček kot Obama. Pravi centri moči pa ga bodo po vašem uporabili za dokončno zanetenje državljanske vojne med »konservativci« in »progresivci«.

Glejte, Trump je nagovoril cel kup ljudi, ki so se povsem upravičeno počutili izdane in zapuščene. Takoj po izvolitvi pa je državno gospodarstvo predal v roke zloglasne banke Goldman Sachs. Pozor, natanko iste banke, ki jo je srdito napadal vso predvolilno kampanjo! Ena njegovih najhujših obtožb na Hillaryjin rovaš je bila, da pripada demonski loži Goldman Sachs. Kar je bila seveda čista resnica. A s tem, kar je naredil po izvolitvi, je dokazal, da je sam čisto enako kupljen od bančnega sistema.

Res se zdi tako.

In kaj je še naredil takoj po izvolitvi? Pentagon je izročil v vojaške roke! Halo?! Pentagon je bil vendar ustvarjen zato, da lahko družba nadzoruje vojsko, in ne nasprotno! Da se je na njegovo čelo zavihtel vojak, je nezaslišano! S tem, da Trump Pentagona ni predal v roke katerega koli vojaka, temveč Jamesa »Norega psa« Mattisa! O katerem vse pove njegov vzdevek. Da sploh ne omenimo, kaj se je namenil storiti z ministrstvom za domovinsko varnost … Vse to so poteze, o kakršnih si je skrita roka še pred nekaj leti komajda upala sanjati. Danes so to dejstva.

Vaše o snovno vodilo pri politični analizi je: Pozabite na njihove besede, raje glejte njihova dejanja.

Seveda! Pozabite na njihove razlage. Pozabite na vse tisto govoričenje, češ, zakaj nekaj delajo. Osredotočite se raje na to, kaj se je potem dejansko zgodilo. Vprašajte se: kaj se je na podlagi njihovih dejanj konkretnega spremenilo? Komu to koristi? In za božjo voljo, ne nasedajte vendar več vsemu tistemu blebetanju o »levičarjih « in »desničarjih«!

Zakaj je to tako pomembno?

Ker je na tej točki tu čisto samo zato, da nas razdvaja. Če bi Hillary državo položila v roke banke Goldman Sachs, bi številni Trumpovi podporniki doživeli živčni zlom. Ko je zdaj natančno to storil Trump, pa sploh niso kaj preveč vznemirjeni. Enako je bilo, ko se je skoraj takoj po Obamovi izvolitvi v Ameriki razpršilo močno protivojno gibanje, ki je nastalo pod Bushem mlajšim. Pa je bil Obama celo bolj zverinski predsednik kot Bush! A ker je bil izvoljen »njihov človek«, so se tako imenovani progresivci v trenutku pomirili.

Aha, »njihovega človeka« ste s tonom glasu dali v narekovaje …

Tako. In zdaj so spet na vrsti tako imenovani konservativci. Torej Trumpovi volivci, ki so jih prepričali: Glejte, tole je pa zdaj vaš heroj, vaš mesija! Zaupajte mu – saj slišite, kako lepo govori! Za obvladovanje množic je še vedno daleč najuspešnejša dobra stara doktrina Deli in vladaj! Amerika je danes tako boleče razdvojena …

Slovenija tudi!

V ZDA je skrita roka pred tem, da se ji uresničijo mokre sanje. Populacija je povsem razdeljena med Trumpove podpornike in nasprotnike. Skrita roka deluje tako po demokratih kot po republikancih. V Evropi pa bo kmalu celo še huje, saj ni niti narodno enotna … Za povrh pa so ji naprtili še politiko odprtih vrat do beguncev.

Več v reviji Zarja št. 10. 07. 03. 2017