Alter

V najboljši službi na svetu

Marija Šelek
7. 3. 2016, 22.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Bioterapevta Matija in Simona Zajc Mernik sta bila ena izmed prvih, ki so se učili bioterapije po metodi Zdenka Domančića.

Andrej Križ

Po znanje sta se h karizmatičnemu učitelju, kot mu pravita zdaj licencirana terapevta, odpravila povsem spontano, brez premisleka in z zadnjim cvenkom v žepu. Pot, za katero sta se odločila pred 16 leti, jima je preokrenila življenje. Z željo po izboljšanju zdravja, počutja, življenju brez bolečin se nanju obrača od 2000 do 3000 ljudi na leto. Med njimi sta smučar Filip Flisar in boksar Dejan Zavec.

Pogled nazaj jima vzbuja dvom in ju hkrati spravlja v smeh. Šestnajst let po tem, ko sta od Domančića vpijala znanje kot dve spužvi, se čudita, kako brezglavo sta se podala novi izkušnji naproti. »Na obisk je prišel najin prijatelj in začel pripovedovati, da je spoznal Domančića in da se gre k njemu učit na tečaj. A bi šla zraven, naju je vprašal. Ja, prav, pa greva še midva. Ne vem, ali bi se bila zdaj sposobna tako brez premisleka na hitro odločiti za kaj takega. Zaradi te impulzivne odločitve en teden tako rekoč nisva imela kaj jesti, bencin sva natočila z zadnjimi fičniki. Si predstavljate, da morate priti iz Maribora v Ljubljano, pa imate za gorivo manj kot deset evrov?« se spominja Matija Mernik, medtem ko njegova partnerka Simona prikimava: »Šla sva z vsem, kar sva imela – več kot eno plačo sva dala za to izobraževanje.«

Več v Zarji št. 10, 8. 3. 2016