Alter

Delite si in rešite svet

Jelka Novak
23. 11. 2010, 00.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Prišlo je vabilo združenja Share International, da bi šli v Nemčijo poslušat predavanje britanskega umetnika in ezoterika Benjamina Crema. O Maitreji, učitelju, ki bo prišel odrešit svet.

Prišlo je vabilo združenja Share International, da bi šli v Nemčijo poslušat predavanje britanskega umetnika in ezoterika Benjamina Crema. O Maitreji, učitelju, ki bo prišel odrešit svet. Bilo je naporno, še posebej za tiste, ki o napovedanem odrešitelju nismo vedeli ničesar, in zanimivo, kajti nekje na sredini predavanja, udeležilo se ga je nekaj sto ljudi, je Creme izjavil, da je Maitreja prisoten, da sta med nami celo dva učitelja modrosti, Maitreja in Jezus. Za nekaj trenutkov smo otrpnili.

No, predavanje se je nadaljevalo še z več presenetljivimi izjavami, denimo da na Marsu živi milijarda in pol bitij, naših prijateljev, ki jih ne moremo videti, jih pa  lahko začutimo po elektromagnetnem valovanju. In o znamenjih, ki nam jih vesoljske ladje puščajo v žitu.  Kdo je sploh ta Creme, ki naj bi bil telepatsko povezan s svojim učiteljem, menda Jezusom, preberite v okvirčku, nadaljujmo pa s tem, kar je povedal.
Sedanji kaos ustvarjajo silne energije. »V vsaki dobi ali ob izjemnih krizah na svet prihajajo veliki duhovni učitelji, da bi človeštvu omogočili napraviti naslednji razvojni korak. Poznamo jih pod imeni, kot so Herkul, Rama, Šankaračarja, Krišna, Buda, Mohamed in Kristus. Vsak od njih je človeštvu podal nauk, katerega osrednja in skupna tema so pravilni medčloveški odnosi. Verska nestrpnost je bila in še vedno je osnova številnih nesoglasij in trpljenja na svetu.« Britanski umetnik Benjamin Creme, ki prejema informacije s stalnim telepatskim stikom z mojstrom modrosti, sporoča besede Maitreje: »Ko me boste videli in slišali, boste spoznali, da že dolgo poznate resnice, ki jih razglašam. Te preproste resnice so osnova vsega bivanja.« Delitev dobrin in pravičnost, bratstvo in svoboda niso novi pojmi. Človeštvo od pradavnine povezuje svoje hrepenenje s temi zvezdami vodnicami. Toda kako odpraviti težave, s katerimi se človeštvo, vsak posameznik, sooča v svojem vsakdanu? Creme odgovarja, da so ti problemi v resnici začasni, saj so posledica vpliva silnih novih kozmičnih energij na današnji svet, ki ustvarjajo sedanji nemir in kaos. »Mislim, da je naša prirojena božanskost dovolj, da ustvari razmere, ki bodo omogočile nadaljevanje človeštva in ustvarjanje civilizacije, ki bo izpolnila vsa naša hrepenenja. Toda trenutno smo ravno na prehodu iz znamenja ribe v vodnarjevo dobo in zato se ti različni energiji mešata, ljudje so zmedeni. Ko bo prevladalo vodnarjevo znamenje, se bodo težave uredile,« je povedal britanski umetnik.
Naprošen sem bil, da vam spregovorim.  Creme je še dodal, da je nauk, ki ga skuša posredovati človeštvu, star toliko kot človeštvo samo. »So ljudje kot mi, moški in ženske, ki so tako razširili svojo zavest, da vključuje tudi duhovne ravni. Na našem planetu je veliko teh razsvetljenih ljudi, ki že na tisoče let živijo v odmaknjenih območjih gora in puščav.«

Več v Jani št.47,23.11.2010

Kdo je Benjamin Creme
Benjamin Creme, britanski slikar in ezoterik, je zadnjih trideset let glavni vir informacij o prihodu Maitreje, svetovnega učitelja. Creme se je rodil v Glasgowu na Škotskem leta 1922. Študiral je umetnost in pozneje postal modernistični slikar. Prijateljeval in sodeloval je s številnimi vodilnimi britanskimi slikarji, glasbeniki ter književniki tistega časa. Njegove slike so bile razstavljene v mnogih prestižnih galerijah. V mladosti je preučeval različne vidike ezoterične filozofije, še posebej nauke s konca 19. stoletja, ki so jih posredovali Helena Blavatska, teozofsko društvo in pozneje Alice A. Bailey. Čeprav je na podlagi teh naukov verjel v obstoj mojstrov modrosti – skupine popolnih ljudi, ki skrbijo za izvrševanje božjega načrta za ta planet – je bil popolnoma presenečen, ko je leta 1959 z njim vzpostavil stik eden izmed njih. Ta mojster mu je med drugim povedal, da se bo Kristus čez približno dvajset let vrnil na svet in da bo on (Creme), če se bo tako odločil, pri tem sodeloval. Leta 1972 se je Creme pod vodstvom svojega mojstra začel pripravljati na svojo nalogo: oznanjanje prihoda svetovnega učitelja. Postal je popolnoma prepričan o resničnosti teh informacij in jih začel posredovati skeptičnemu svetu. Predaval je po vsem svetu, in to kljub svojim letom še vedno počne. Samo v ZDA je imel več kot 300 intervjujev na radijskih in televizijskih postajah. O ponovnem prihodu svetovnega učitelja in mojstrov modrosti je napisal deset knjig. Prevedene so v številne jezike, pet smo jih prevedli tudi v slovenščino. Creme je tudi sourednik revije Share International, ki tudi v slovenščini izhaja desetkrat na leto. Za svoje delo ne prejema plačila.