Alter

Molitev za Fukušimo

Simona Furlan
25. 4. 2011, 17.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Voda je sposobna shranjevati informacije, s čimer se strinja tudi čedalje več znanstvenikov, le da še ne vedo natančno, kako. Voda si zapomni in se odzove tudi na naše zavest in čustva, pravi dr. Masaru Emoto. Besedi ljubezen in hvaležnost, je odkril, tvorita najlepše kristale, kakršnih človeška roka ne zna ustvariti, to lahko stori le narava.

Voda je sposobna shranjevati informacije, s čimer se strinja tudi čedalje več znanstvenikov, le da še ne vedo natančno, kako. Voda si zapomni in se odzove tudi na naše zavest in čustva, pravi dr. Masaru Emoto. Besedi ljubezen in hvaležnost, je odkril, tvorita najlepše kristale, kakršnih človeška roka ne zna ustvariti, to lahko stori le narava. Ob besedah z negativnim prizvokom ali negativnih dejanjih, ki niso skladni z božjim načrtom »raja na zemlji« oziroma ne ustvarjajo popolne resonance vibracij, ki jih oddaja vse, kar je na tem svetu, pa se vodni kristali popačijo, počrnijo, celo razpadejo.

V spremni besedi k prvi knjigi dr. Emota v slovenščini, Sporočilo vode, je dr. Igor Kononenko zapisal, da »knjigo obravnavamo bolj kot spodbudo za resno znanstveno delo, nikakor pa ne kot znanstven dokaz. Kljub temu je knjiga zanimivo in navdihujoče branje, ali bolje rečeno ogledovanje, ki ga je lažje začutiti s srcem kot doumeti z razumom.« Podobno lahko rečemo o nedavno izdani knjigi Sporočilo vode in vesolja, v kateri dr. Masaru Emoto nadaljuje zgodbo svojega večletnega predanega raziskovanja in fotografiranja kristalov vode, glasnice božje volje, kot jo imenuje.
Voda je vir življenja, temelj našega bivanja, navsezadnje je tudi človeško telo sestavljeno iz sedemdesetih odstotkov vode, pravi japonski humanist in častni doktor alternativne medicine. Vodni kristali nam tako sporočajo, kadar gredo stvari narobe, kadar počnemo kaj grdega in do življenja neprijaznega. Kar v sodobnem času počnemo čedalje pogosteje, in če bi pogosteje prisluhnili vodi in jo pogledali, bi nam bilo to več kot jasno, je prepričan dr. Masaru Emoto.
Preseneča ga, ker smo nafti in drugim rečem doslej posvetili že toliko raziskovalne pozornosti, vodi kot izjemno pomembnemu naravnemu viru pa se raziskovalno ne posvečamo na ta način in jo jemljemo za nekaj povsem samoumevnega, čeprav je polna pomembnih sporočil. Le pozorneje bi morali opazovati in brati njene kristale, saj bi prav z njimi lahko prepoznali tudi najbolj nevarne oziroma usodne motnje.
Bi kristali napovedali uničujoči potres?
Med svojimi raziskavami je s sodelavci ustvaril na desettisoče posnetkov kristalov različnih voda v različnih krajih na Japonskem kot tudi drugod po svetu. Podobe so zares zgovorne, ko jih umestimo v aktualno dogajanje, pa postanejo skorajda srhljive. Govorimo o tem, da dr. Masaru Emoto med drugim že več let poskuša prepričati skeptike med politiki in znanstveniki, da je s kristali vode, ki se oblikujejo v skladu z vibracijami iz okolja, med drugim mogoče napovedovati potrese. Ti so zlasti na Japonskem zelo pogosti in uničujoči.
V knjigi, ki jo je napisal pred zadnjim katastrofalnim potresom na Japonskem, so tako objavljene fotografije kristalov vode na območjih enega od prejšnjih potresov. Nepopolnost oziroma popačena oblika kristalov je napovedovala, da se dogajajo spremembe in se bliža katastrofa. S sprejetjem in upoštevanjem njegove metode napovedovanja potresov bi se zato lahko po njegovem izognili najhujšim posledicam. A doslej je bilo njegovo prepričevanje oblasti neuspešno.
Precej uspešneje je nagovoril svetovno javnost, ko jo je pozval, da je prve dni aprila točno opoldne molila za onesnaženo vodo ob jedrski elektrarni v Fukušimi. Odzvalo se je na desettisoče ljudi, ki verjamejo v moč usklajenih vibracij.
»Vse, kar obstaja na tem svetu, izhaja iz vibracij,« piše dr. Emoto. Od naših misli in teles do rastlin in mize pred nami. Prav vse vibrira, četudi hada (sinonim za či), najmanjše enote nevidne energije, ki jo priznavajo tudi znanstveniki, posebno v kvantni fiziki, ne moremo začutiti. Je pa človek edino bitje, ki lahko s čustvi vpliva na svoj hado, torej spreminja svojo frekvenco ter jo harmonično usklajuje s frekvencami drugih ljudi, bitij in stvari. In bog je, pravi dr. Emoto, za posrednika vibracij izbral vodo.
»Naš čisti namen ima moč spremeniti vodo! Na srečo ima voda ne glede na to, v kakšnem stanju je, sposobnost, da reagira na dobrohotne misli in ustvari neverjetne kristale!« piše med drugim v svoji knjigi. »Da bi napredovali, moramo z ljubeznijo in hvaležnostjo sprejeti trenutno stanje. Sam tudi v najtežjih trenutkih skušam najti nekaj navdihujočega in pozitivnega. To je moje vodilo. Mislim, da je pravo, saj nas je ustvaril bog in tudi mi smo voda.«