Alter

Čim več se smejte!

Lidija Jež
12. 7. 2012, 13.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Večina bolezni je živčnega izvora – sivo mreno, bolečine v kolku in še marsikaj je mogoče pozdraviti z zdravljenjem želodca.

»Izvor bolezni po navadi ni v organu, ki nas boli, ampak drugje; tudi vzrok, da se veja na drevesu suši,  ni v veji, ampak  v koreninah drevesa,« pravi zdravnica in zdravilka Ina Sahrokova, ki izhaja iz družine, kjer deluje že šesti rod zdravilcev.

Prihaja iz  Argudana, avtonomne pokrajine Kabardino Balkarija, ki je del Rusije. Zgodovina njihove rodbine je slikovita: njena mama je plemkinja ukrajinsko- ruskega rodu, iz družine njenega očeta pa so zdravilci, jasnovidci,  zdravniki, tudi politiki. Njen oče je indijanskega in kabardinskega porekla,  praded je namreč kot zlatokop potoval po Severni in Južni Ameriki in od tam pripeljal ženo – hčerko indijanskega šamana. Znana je bila po močnih jasnovidskih in zdravilskih sposobnostih, prav tako njena hčerka, Inina babica. Pravijo, da jima je Ina zelo podobna. »Moja prababica je odšla le teden pred mojim rojstvom, stara 111 let. Preden je umrla, je z dlanjo na maminem trebuhu in ob neki molitvi povedala, da bom njena naslednica, ter izrekla moje ime. Pravilno naj bi se moje ime pisalo Inna, toda po babičinem navodilu sem Ina, saj tak zapis nosi vibracijo močne energije.«  

Kot rentgen v očeh. Ina je že kot zelo majhen otrok videla v mislih slike in zaznavala ter napovedovala dogodke doma in po svetu. »Roko sem položila na zemljevid in prikazale so se mi slike in informacije. Že kot otrok sem z rokami zaznavala, kaj koga boli. Jasno sem prepoznavala slabe namene.«  Veliko uradnih oseb se je obračalo nanjo, tudi po pomoč pri iskanju storilcev kaznivih dejanj. Prepozna tudi vzrok za zdravstvene ali poslovne težave, pravi, da so te pogosto celo posledica uroka ali črne magije. O tem sicer noče kaj dosti govoriti in poudarja, da je  – kljub svojim sposobnostim – trdno na tleh.

Medicino je študirala v Krasnodarju.  »V Rusiji zdravniki najprej priporočijo katero od naravnih poti za zdravljenje, kemična zdravila pa predpisujejo zelo previdno.« Sicer pa je začela s študijem ekonomije v Nalchiku, nato je vpisala še medicino in se preselila v Krasnodar. Dva vzporedna študija je zmogla iz  dveh razlogov – ima fotografski spomin, poleg tega premore neznansko energijo. »V Rusiji je sistem šolanja precej drugačen kakor tukaj – prehode omogočajo predvsem predhodno znanje oziroma sprejemni izpiti. Tako sem po izobrazbi diplomirana ekonomistka, splošna zdravnica, psihologinja, parapsihologinja in psihiatrinja. Še vedno pa se izobražujem tudi za strategijo in razvoj podjetništva, menedžerstva, marketinga in na področju financ. Moj slog življenja je učenje in izpopolnjevanje.«

Spi le po dve uri na dan. Pravi, da ji zadoščata ime in datum rojstva človeka, pa že lahko postavi njegovo diagnozo; vzrok bolezni nato ugotovi pri pregledu ter določi terapijo. Pripoveduje mi o gospodu, ki je imel težave s kolkom in je že nekaj časa z bolečinami čakal na operacijo. Začela mu je zdraviti želodec in težave v kolku so minile; operacija ni bila več potrebna. Gre za potek meridiana in na tej poti je treba iskati vzroke za bolezensko stanje. V postopku zdravljenja, pravi, se bojuje za vsako celico. Uspešna je tudi pri zdravljenju neplodnosti, pomaga otrokom pri zdravstvenih, psihičnih in tudi učnih težavah. »Ne moremo reči, da je neko stanje ali bolezen mogoče pozdraviti, drugega pa ne – vse se da urediti, če prizadeti sodeluje oziroma če si to zares želi.« V postopku aktivira določene točke (glede na vrsto težave), pomembni sta prehrana in čiščenje telesa oziroma terapija, to izvaja s svojimi rokami in zna biti tudi boleča. Del je izvaja tudi na daljavo, zato veliko dela ponoči. Že od rojstva spi zelo malo; pravi, da le po dve uri na dan, in še to ne nujno v »enem kosu«. Ko pa zaspi, se pogrezne v zelo globok spanec, in ta ji zaleže za deset ur običajnega spanja. 

Več v Jani št. 28, 10.7.2012