Zdravje

Z lepimi in zdravimi zobmi ste videti mlajši

Oglasno sporočilo
28. 1. 2019, 08.13
Posodobljeno: 28. 1. 2019, 08.43
Deli članek:

Gospod Adriano je obiskal Polikliniko ARENA z željo, da bi odpravil težave z zobmi, ki so ga pestile že vrsto let.

Gospod Adriano je obiskal Polikliniko ARENA z željo, da reši težave z zobmi.

Poleg očitnega pomanjkanja estetike nasmeha, kar je predstavljajo večji problem, sta bili težavi še preobčutljivost obrabljenih zob in nezmožnost normalnega žvečenja. Potem ko je bil gospodu predstavljen načrt terapije, ga je brez oklevanja in razmišljanja sprejel. Potek terapije je bil sestavljen iz dveh obiskov, ki ju je sestavljajo nekaj faz.

Gospod Adriano je obiskal Polikliniko ARENA z željo, da reši težave z zobmi.

Ob prvem obisku je bil opravljen podroben specialistični pregled, ki je vseboval slikanje zob 3D CBCT in 2D-diagnostiko. Poleg pomanjkanja nekaj zob je bilo vidno, da je treba en zob odstraniti zaradi velikega vnetnega procesa, na enem od ostalih pa narediti revizijo polnjenja (ponovno endodontsko zdravljenje, ker predhodno polnjenje ni bilo dobro opravljeno). Potem so gospodu temeljito očistili mehke in trde zobne obloge ter zobe spolirali. Istega dne mu je specialist oralne kirurgije s pomočjo anestezije odstranil en zob in namestil dva implantata v spodnjo čeljust zaradi pomanjkanja spodnjih kočnikov (leva in desna stran). Kirurg je nato ocenil, da je treba počakati štiri mesece na oseintegracijo implantata (zaraščanje zobnih implantatov z zobno čeljustjo). Pacient je prejel vsa potrebna zdravila (antibiotik, protibolečinske tablete, led) in dobil nov termin čez nekaj mesecev. 

Gospod Adriano je obiskal Polikliniko ARENA z željo, da reši težave z zobmi.

Po štirih mesecih se je gospod Adriano v pričakovanju svojega novega nasmeha udeležil svojega drugega termina v Polikliniki ARENA. Ob tej priložnosti je bil narejen kontrolni rentgenski (2D) posnetek, ki je pokazal, da so implantati zrasli s čeljustjo, kar je bil kazalec, da se delo lahko nadaljuje. Za začetek se je bilo treba s pacientom dogovoriti, ali želi kombinirati keramične krone iz cirkonija (sprednjih 10 zob) s kovinsko-keramičnimi kronami (kočniki), saj je opozoril na to, da mu je poleg funkcije žvečenja pomembna tudi estetika prednjih zob. V sodelovanju z zobozdravnikom je pacient izbral barvo, velikost in obliko zob. Želje so bile zapisane in posredovane v zobozdravstveni laboratorij. Pod lokalno anestezijo so mu zbrusili vse zgornje in spodnje zobe, vzeli so mu odtise in naredili začasne krone, v laboratoriju pa so se lotili končnega izdelka.

Naslednji dan je imel probo konstrukcije iz cirkonija in kovine, na kateri so potrdili, da se vse popolnoma prilega in da je ostalo samo še čakanje na naslednjo probo.

Tri dni po zadnji probi so prispeli »novi zobje« in gospod Adriano je komaj dočakal trenutek, da je svoj novi nasmeh videl v ogledalu. Rezultat je bil popoln, pacient pa neizmerno vesel in zadovoljen. Gospod Adriano se je težko ločil od svojih novih zob, saj je bilo treba izdelek poslati na končno glazuro v zobozdravstveni laboratorij. Po dveh urah je sledilo pritrjevanje keramičnih kron. Slednje so trajno cementirali po tem, ko so uskladili okluzijo (ugriz), tako so namreč pacientu omogočili funkcionalne gibe z novimi zobmi.

Gospod Adriano je obiskal Polikliniko ARENA z željo, da reši težave z zobmi.

Pacient je zadovoljen z novim nasmehom in mlajšim videzom. Ob odhodu se je presrečni Adriano dogovoril za kontrolni pregled čez šest mesecev. 

Bi želeli izvedeti, ali ste kandidat za takšno vrsto posega? Pokličite nas na 080 28 00. Na voljo smo vam!