Christian Bale je mož iz ozadja!

Resnična zgodba o najnevarnejšem ameriškem podpredsedniku

Oglasno sporočilo
28. 1. 2019, 08.23
Posodobljeno: 28. 1. 2019, 09.00
Deli članek:

V kinu od 31. januarja 2019.

31. januarja v kina prihaja film o najnevarnejšem ameriškem podpredsedniku vseh časov. Resnična zgodba, ki je za vedno spremenila potek zgodovine, Christianu Balu pa že prinesla ZLATI GLOBUS za najboljšo glavno moško vlogo! Film je pred kratkim prejel kar 8 nominacij za nagrado OSKAR, med njimi tudi nominacijo za najboljši film, scenarij in glavno moško vlogo!

Film sledi zgodbi o Dicku Cheneyu – washingtonskem birokratu, ki je zelo potiho postal eden najmočnejših ljudi na svetu ter podpredsednik v vladi Georga W. Busha.

Mož iz ozadja: resnična zgodba o najnevarnejšem ameriškem podpredsedniku.

Naslovnega junaka, Dicka Cheneyja, spremlja na njegovi poti od električarja na podeželju Wyominga do dejanskega predsednika Združenih držav Amerike, in v spretni režiji Adama McKaya intimno, drzno in na humoren način prikazuje dva njegova obraza – Cheneyja kot predanega družinskega očeta in kot političnega mojstra marionet. Cheneyjevo pretkano in pritajeno politično manevriranje je ameriško politično pokrajino spremenilo do te mere, da bo posledice čutiti še prihodnja desetletja …

Dicka Cheneya fantastično upodobi Christian Bale, njegovo ženo Amy Adams, Georgea W. Busha Sam Rockwell (Adamsova in Rockwell sta si prislužila nominaciji za oskarja za najboljši stranski vlogi), poleg njih pa se v liniji odlične igralske zasedbe pojavijo tudi Steve Carrell, Jesse Plemons, Alison Pill, Lily Rabe, Tyler Perry in Justin Kirk.

Mož iz ozadja: resnična zgodba o najnevarnejšem ameriškem podpredsedniku.

Ko je Christian Bale slišal, da ga hoče McKay za vlogo Cheneyja, je pomislil, da se je režiserju preprosto zmešalo. Potem je prebral scenarij. »Absolutno sijajen je bil,« pravi igralec. »Razprostiral se je onkraj vsega, kar sem pričakoval. Bridek ne le na politični temveč tudi osebni ravni. Dotaknil se je tega, kaj pomeni biti oseba, del družine, del naroda. In bil je – na Adamov način – neznansko zabaven.«

Toda kljub igralčevim neverjetnim sposobnostim spreminjana je minilo šest mesecev poskusov in izboljšave maske, preden sta bila McKay in Bale prepričana, da so zajeli Cheneyjev edinstveni videz. Pomagalo je dejstvo, da sta sodelovala z izjemnim maskerjem Gregom Cannomom, ki je za svoje delo prejel že tri oskarje – za Drakulo Francisa Forda Coppole, Očka v krilu in Nenavaden primer Benjamina Buttona.

Mož iz ozadja: resnična zgodba o najnevarnejšem ameriškem podpredsedniku.

In medtem ko sta s Cannomom dodelovala Cheneyjevo zunanjo podobo, je igralec zagreto ponotranjal njegovo osebnost. Izvršni producent Jeff Waxman ve povedati, da je Bale svoj lik proučeval tako, da si je ogledal sleherni posnetek in intervju:

»O Cheneyju je hotel vedeti prav vse in vse ponotranjiti. S pomočjo nutricionista se je zredil na zdrav način, imel je trenerja za dialekt, trenerja za gibe; naučil se je hoditi, govoriti, premikati kot on. In na prvi dan snemanja je tudi postal on. Vsi smo mislili, da pred nami dejansko stoji Dick Cheney.«

Mož iz ozadja: resnična zgodba o najnevarnejšem ameriškem podpredsedniku.

Film Mož iz ozadja prihaja v kina 31. januarja. Distributer filma je Blitz Film & Video Distribution. 

Oglejte si napovednik >>>