UČINKI

Kokosova voda niža holesterol

nn
14. 5. 2017, 10.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Kokosova voda je v zadnjih nekaj letih postala izjemno priljubljena. In to ne samo zaradi odličnega okusa, ampak ker koristi zdravju, kar so potrdile tudi mnoge študije.

youtube

Najprej je treba omeniti, da kokosova voda in kokosovo mleko nista enaka produkta. Mleko namreč vsebuje kar precej več maščob.

VITAMIN C

S pitjem kokosove vode boste v svoje telo vnesli ogromno vlaknin, vitamina C in različnih mineralov, kot so magnezij, mangan, natrij, kalcij in kalij. Poleg tega je odlična za hujšanje, saj vsebuje izjemno malo kalorij.

ANTIOKSIDANTI

Kokosova voda je polna močnih antioksidantov, ki uničijo negativen vpliv prostih radikalov, ki so stranski produkt celičnega organizma in so izjemno nevarni za naš organizem.

profimedia

LEDVIČNI KAMNI

Nastanek ledvičnih kamnov lahko preprečimo tako, da pijemo dovolj tekočine. V tem primeru naj bi bila po nekaterih raziskavah kokosova voda boljša od navadne vode, saj menda preprečuje, da se kamni oprimejo ledvic in sečil.

SRCE

Prav tako zmanjšuje tveganje za nastanek srčno-žilnih bolezni, saj znižuje raven slabega holesterola v krvi. Pozitivno vpliva na srce in ožilje tudi zaradi vsebnosti vlaknin.

SLADKORNA BOLEZEN

Ker kokosova voda znižuje raven sladkorja v krvi, zmanjšuje tveganje za sladkorno bolezen. Pozitivno pa vpliva tudi na tiste, ki že trpijo zaradi sladkorne bolezni. Ker ima nizek glikemični indeks, je lahko del prehrane sladkornih bolnikov.

youtube

KRVNI TLAK

Izjemno koristna je pri visokem krvnem tlaku, saj vsebuje ogromno kalija. Redno uživanje kokosove vode prav tako zmanjšuje tveganje za nastanek strdkov, ki so lahko zelo nevarni ali celo usodni.

RAZSTRUPLJANJE

Kokosova voda deluje tudi razstrupljevalno, saj nase veže telesu škodljive snovi. Če se želite razkisati, posezite po tem naravnem in izjemno okusnem produktu mladega kokosa.