Zdravje

Rešite se podočnjakov

Mija Ren
13. 12. 2015, 10.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Pravijo, da so oči ogledalo duše, ampak ko se zjutraj prebudimo z zabuhlimi očmi ali temnimi kolobarji, zaradi katerih delujemo utrujeno in starejše, naša duša ne deluje ravno zelo sveže in pozitivno.

arhiv Svet24
Jok pripomore k zabuhlemu videzu.

Podočnjaki in zabuhlost okoli oči so ena najpogostejših lepotnih težav večine žensk. Vzroki so lahko različni: od genetske predispozicije, hormonskih sprememb, alergijskih reakcij ali zmanjšane cirkulacije, ki se pojavi z leti, do slabe prehrane, pomanjkanja spanca ali nenehne izpostavljenosti stresu. No, pa tudi jokanje pripomore k zabuhlemu videzu.

Poiskali smo šest enostavnih načinov, ki bodo dolgoročno ublažili videz lepotne nadloge, ki moti vse več žensk.

Proč s soljo
Za zmanjšanje zabuhlosti je pomembno, kaj jeste. Izogibajte se hrani, ki je bogata s soljo, in poskrbite za vnos dovolj velike količine vitamina K (zelene in listnate zelenjave), vitamina B12 (rdeče meso, ribe, jajca, mleko), vitamina C (agrumi, paprika, šipek) in antioksidantov (jagodičevje).
Pijte veliko vode
Vsaj dva litra vode dnevno bo spodbudilo cirkulacijo in pospešilo odstranjevanje škodljivih snovi iz telesa in s tem zmanjšalo zabuhlost okoli oči.
Naspite se
Poskusite spati dovolj in kakovostno ter neprekinjeno, saj pomanjkanje spanca, utrujenost in stres zmanjšujejo cirkulacijo ter motijo delovanje nadledvične žleze, ki je odgovorna za uravnavanje količine vode in mineralov v telesu.
Spodbudite cirkulacijo
Vsakodnevna telovadba povečuje cirkulacijo organizma in zmanjšuje zadrževanje tekočine, s čimer se zmanjša tudi zabuhlost okoli oči.
Hladni obkladki
Hladni obkladki kot SOS rešitev na očeh bodo zožili krvne žile in s tem takojšnjo vidnost podočnjakov. Toda obkladki ne smejo biti prehladni, saj lahko to pripelje do pokanja kapilar. Kot obkladki se lahko uporabijo kolobarji svežih kumar, uporabljene vrečke zelenega čaja ali blazinice, namočene v kamilični čaj.
Prava nega za področje okoli oči
Zaradi majhne količine žlez lojnic je koža okoli oči bolj občutljiva na zunanje dejavnike kot preostali del obraza. Zato pozabite na nanos običajne kreme na predel okoli oči, temveč na tem delu uporabite posebno nego, ki je s svojo formulo prilagojena temu izjemno občutljivemu predelu.