Zdravje

Kako izbrati primerno homeopatsko zdravilo?

Petra Arula
10. 2. 2015, 07.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Z uporabo homeopatije ne delujemo na simptom, temveč človeku pomagamo vklopiti notranjega zdravnika – telo se tako zdravi samo.

Promocijsko gradivo

Homeopatija  medicina narave, ki obravnava človeka kot celostno bitje in deluje na njegovo energetsko raven, s tem krepi imunski sistem in pospešuje samozdravljenje. Pomeni zdravljenje podobnega s podobnim, to je z zdravilom, ki bi pri zdravem človeku izzvalo prav take simptome, kot jih ima oboleli.

Kako deluje? Homeopatska zdravila so zdravila naravnega izvora in so pripravljena s posebnim načinom, ki se imenuje potenciranje. S tem postopkom izdelave se izničijo vsi strupeni in stranski učinki zdravila in zato je zdravilo primerno za nosečnice, dojenčke, doječe matere, oslabele starostnike …

Potenciranje

Potenciranje je poseben postopek stresanja, ki daje homeopatskim zdravilom energetsko vrednost. Gleda na to, kolikokrat je bilo zdravilo razredčeno in potencirano, dobimo različne potence homeopatskih zdravil oziroma različne jakosti zdravil. Za samozdravljenje se uporabljajo nizke potence z oznako od 1 do 30. Pred številko je oznaka D ali C, ki pomeni način razredčitve. Če je bilo na primer zdravilo redčeno v razmerju 1 proti 10, nosi oznako D oziroma 1 proti 100 oznako C. Z nizkimi potencami (D/C 1 do 12) vplivamo predvsem na telesno plat bolezni, med potencami 12 do 30 je območje srednjih potenc. Z njihovo uporabo se začenja vpliv na duševnost človeka. Višje potence lahko za zdravljenje uporabljajo le izkušeni homeopati in niso primerne za samozdravljenje ter jih ni mogoče dobiti v lekarni.