Zdravje

Izgubljala težko bitko z dojkami!

T.P.
16. 11. 2014, 08.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Kerisha Mark iz Teksasa ima redko bolezen – gigantomastijo, zaradi katere ji prsi nenormalno rastejo. Vsaka od njenih dojk je tehtala sedem kilogramov. Da bi svoje težke prsi lažje nosila, jih je lepila z lepilnim trakom.

You Tube

Kerisha je imela že v mladosti velike prsi, ki pa so ji v poznih tridesetih letih začele še bolj rasti. Gigantomastija je posledica hormonskega neravnovesja in se diagnosticira, ko teža prsi preseže tri odstotke telesne teže. »Nisem mogla teči, skakati ali zunaj telovaditi. Poleg tega so me ljudje ves čas gledali v prsi in me spraševali, ali se jih lahko dotaknejo, da vidijo, če so prave,« je povedala Kerisha in dodala, da je vsaka od njenih dojk tehtala dobrih sedem kilogramov. Da bi jih lažje prenašala, jih je vsak dan prelepila z lepilnim trakom.

You Tube

Za 40. rojstni dan se je odločila, da si bo operativno zmanjšala prsi. Plastični kirurg Franklin Rose pravi, da v svojih 35 letih kariere še ni videl tako velikega oprsja.

You Tube

Operacijo so ji opravili v oktobru ter jih odstranili okrog sedem kilogramov tkiva. Kerisha se z novimi prsmi odlično počuti in se že veseli telovadbe v naravi ter seveda nakupov nove garderobe.