Zdravje

Toniki za obraz

Sonja Javornik
8. 11. 2014, 16.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Toniki so pomemben korak pri negi obraza, saj poskrbijo tudi za to, da se aktivne sestavine iz krem pozneje bolje vpijejo v kožo.

Termalne vode v razpršilu

Namesto tonika lahko uporabljate termalne vode, ki so priporočljive tudi za osvežitev obraza čez dan. Termalne vode Gamarde, Vichy in La Roche-Posay izvirajo iz globokih termalnih vrelcev v Franciji, katerih blagodejne učinke so prepoznali že stari Rimljani, odlikujejo pa jih edinstvena formula, bogata z minerali, in aktivne negovalne učinkovine, kot jih je ustvarila narava. Žametna voda, kot so jo poimenovali, pomirja kožo in je edinstvena osvežitev kože v vsakem trenutku. Zaradi antioksidativnih lastnosti pomaga zaščititi kožo pred škodljivimi vplivi iz okolja, njeni pomirjujoči učinki pa so idealni za nego občutljive in razdražene kože, na primer po izpostavljanju soncu, estetskih posegih ali kar tako, za osvežitev obraza vsak dan. Edinstveno razpršilo ustvari mikroskopske, vendar bogate kapljice, ki s svojo svežino obdajo obraz in telo ter ju zaščitijo, pomirijo.

Pomirjajoča čistilna vodica

Eau Dermo-micellaire je čistilna vodica naravne kozmetike Payot, ki je idealna za občutljivo kožo ali kožo, ki ne prenaša vode oziroma klasičnega čiščenja. Deluje protivnetno in proti prostim radikalom ter pomirja in vlaži. Je hipoalergena in ima fiziološki pH. Z enim korakom je koža čista, pomirjena in udobna.

Učvrstilni tonik

Tonik iz kolekcije Balancing naravne kozmetike Eve Taylor očisti teksturo kože z naravno mešanico vrtnic Otto, ki tkivo učvrstijo in napnejo. Zdravilni učinki aloje vere kožo mehčajo, neroli pa pomiri nadražene dele in vzdržuje ravnovesje.

Multiaktivni tonik

Multi active toner kozmetike Dermalogica vsebuje osvežujočo mešanico sestavin, s katero zagotovite nujno potrebno vlažnost. Aloja vera obnavlja kožo, natrijeva pirolidon karboksilna kislina vzdržuje njeno vlažnost, izvlečki sivke, melise in arnike pa jo pomirjajo. Toner uporabite po čiščenju kože in po potrebi tudi čez dan.

Meglica iz rožmarina in morske vode

Breath od fresh air je fenomenalen tonik za kombiniran tip kože naravne kozmetike Lush. Sveža morska voda nežno očisti pore, gel morskih alg zmehča kožo in jo nahrani z vitamini ter minerali. Absolut vrtnice in aloje vera poskrbita za vse suhe predele na obrazu.

Koncentriran tonik z gobami šitake

Tonik naravne kozmetike Suki iz gob šitake, borage in oljčnih listov deluje kot antioksidant in je primeren za normalno, suho, mešano, zrelo in občutljivo kožo. Deluje protivnetno in vlažilno, ščiti pred prostimi radikali, okrepi celice, napne kožo in pomaga obnoviti poškodovano kožo. Obrazni tonik preprečuje prezgodnje staranje in uravnava pH-vrednost kože.