Zdravje

S preprostim receptom stopil 85 kg!

T.P.
15. 11. 2014, 16.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Ko je Mark Smithers (30) tehtal 152 kg, so ga med čakanjem na avtobus okrutni vozniki obmetavali s hrano. Po tistem, ko je čokolado zamenjal s korenčkom, je izgubil skoraj polovico kilogramov. Svojo idealno težo je dosegel v pičlih 13 mesecih.

Mark je začel hoditi na fitnes in spremenil način prehranjevanja po tistem, ko je njegova prijateljica Maggie Johnson umrla za rakom. Ko je ležala na smrtni postelji, ji je namreč obljubil, da bo shujšal, saj jo je zelo skrbelo zanj.

Pred hujšanjem je samo jedel in igral igrice.

»Obljubil sem in svoje obljube vedno izpolnim. Pred tem sem bil že večkrat na shujševalni dieti, saj sem bil od nekdaj bolj okrogel. Po eni strani sem se boril s hrano, po drugi pa nisem prenesel, da bi kar koli vrgel stran. Zato sem na koncu vedno pojedel vso hrano iz hladilnika. Enostavno nisem prenesel misli na to, da bo propadla. Toda zdaj, ko sem naposled le shujšal, se je moje življenje povsem spremenilo. Končno imam občutek, da resnično živim,« pravi Mark, ki je pred hujšanjem zaužil dobrih 4000 kalorij, predvsem iz gaziranih pijač in kruha.

»Ves čas sem nekaj grizljal, najraje pa sem jedel sendviče. Čas sem zabijal z igranjem igric, dosledno pa sem se izogibal vsem aktivnostim na prostem. Otroci so se norčevali iz mene, med čakanjem avtobusa pa so name metali hrano in druge stvari. Bil sem pravi nesrečnik, odkar sem shujšal, pa me ljudje ne prepoznajo več. Ena od mojih strank v službi me je celo vprašala, ali pri nas še dela tisti debeli fant. Ko sem ji povedal, da sem ta debelinko jaz, je zardela kot kuhan rak.«

Mark živi z mamo in bratom, ki sta zaradi uspešnega hujšanja nadvse ponosna nanj. »Počutim se, kot da imam novega sina. Prej se je cele dneve skrival v sobi in igral igrice, ker ni imel samozavesti, zdaj pa je ves čas aktiven, družaben ter iskan, saj ga dekleta ter prijatelji ves čas oblegajo,« pravi ponosna mama.