Zdravje

Vsakodnevne navade, ki uničujejo vašo kožo

A.P.
1. 11. 2014, 13.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Vsem nam je dobro poznano, katere navade niso dobre za našo kožo. To so kajenje, prevelika količina alkohola, premalo spanja, spanje z neočiščeno kožo, nezdrava prehrana, premalo fizične aktivnosti, premalo pitja tekočin. To so tihe grožnje naši koži, saj se ne zavedamo škodljivih učinkov, ki nam pretijo.

-Mobitel in vsi drugi mobilni aparati predstavljajo leglo bakterij, ji pa jih vsakodnevno prislanjamo na naš obraz in kožo. Poskrbite, da ga boste redno očistili.

Profimedia
-Tudi na očalih se kopičijo bakterije in v kombinaciji z znojem lahko nečistoče prodirajo v našo kožo skozi pore na licih. Zato je treba očala redno čistiti, da to preprečimo.

-Pomembno je redno menjavanje posteljnine, saj slednja lahko tudi dlje časa ohranja sveže lase. Posteljnina, ki je umazana, pa vpliva na zdravje in izgled naše kože.

-Če preskakujemo obroke, dobi naša koža hranila neenakomerno kar na dolgi rok privede do poškodb kože

-Kava kožo izsuši in pospešuje nastanek gub, zato jo pijte v kombinaciji z vodo.

-Čeprav nekaterim zelo prija pod tušem dolgo stati pod vročo vodo, to najbolj izsuši kožo. Ko vaša koža postane rdeča je čas, da s tuširanjem prenehate.

-Pogosti obiski savne slabijo in uničujejo naravno elastičnost kolagena v koži, kar privede do večje ohlapnosti kože.

-Prepogoste depilacije in voskanje poškodujejo kožo. Koža se ne opomore in je bolj nagnjena k okužbam. Med depilacijama bi moral preteči vsaj 1 mesec.