Zdravje

Shujšala 80 kg, a gole noče videti nihče!

T.P.
1. 6. 2014, 21.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

To je izpoved ženske, ki ji je z neverjetnih 148 kilogramov uspelo shujšati na 68, nato pa so časopisi zavrnili objavo njene fotografije brez majice, ker je njeno telo videti lepo.

brookenotonadiet.com

Blogerka Brooke Birmingham se je znašla v izredno neprijetni situaciji, ko so v enem od časopisov objavili njeno fotografijo v bikiniju, ki jo je poslala kot dokaz za to, kako je uspešno izgubila neželene kilograme.

Ko jo je leta 2009 zapustil fant, je zaradi bolečega razhoda poiskala uteho v hrani. Ko je v nekem trenutku stala na tehtnici, je ob pogledu na številko, ki je pokazala, da tehta krepkih 148 kilogramov, doživela šok. Tedaj je, zahvaljujoč svoji mami, poiskala strokovno pomoč, s pomočjo katere je korak za korakom svojo težo spravila na 68 kilogramov.

Da bi se še bolj motivirala k hujšanju, je odprla blog, v katerem je pisala o svojih izkušnjah med dieto, dobrih in slabih dneh, pasteh hujšanja in drugih izkušnjah. Danes je nadvse srečna ženska, poročena s čednim, prijaznim fantom.

Njena celotna življenjska zgodba predstavlja odličen material za roman ali film, predvsem pa za revije, ki se posvečajo lepoti, zdravju in hujšanju. Prav zato ni bila Brooke niti malo presenečena, ko so jo s časopisa Shape zaprosili, naj jim pošlje svoje fotografije iz časa pred hujšanjem ter po njem, s katerimi bi navdušila bralce, da se tudi sami lotijo diete. Toda njena razgaljena fotografija »zmečkane« odvečne kože na trebuhu se ni ujemala z zgodbo o idealnem telesu, do kakršnega naj bi prišli, ko izgubite toliko kilogramov, kot jih je Brooke. Kakor koli, uredniki so jo zaprosili, naj pošlje drugo fotografijo, po možnosti v majici.

brookenotonadiet.com

Pogumna Brook pa jih je zavrnila, saj meni, da ženske morajo vedeti, kako je telo videti po ekstremnem hujšanju. Glede na to, da mediji ves čas objavljajo fotografije lepotic v mini kopalkah, večina misli, da morajo samo shujšati, pa bodo take kot one.

»Industrija nas uči, naj se sramujemo lastnega telesa celo takrat, ko smo z njim dosegli neverjetne rezultate. Moje telo je resnično. Ni obdelano s fotoshopom in ne želim ga skrivati, saj se ga ne sramujem. Tako je pač telo videti po tistem, ko na zdrav in naraven način izgubite 80 kilogramov. Moje telo je naredilo res veliko in je fantastično videti v bikiniju,« je na svojem blogu zapisala Brooke.

brookenotonadiet.com